AppleYleinen

Huhu: Apple iPhone 14 Pro -puhelimien etukameran toteutus onkin täysin erilainen kuin odotettu

Applen uuden sukupolven iPhone 14 -sarjan älypuhelimet julkaistaan alle viikon päästä 7. syyskuuta yhdessä uusien Apple Watch -kellojen kanssa.

Huhuissa on pitkään pyörinyt iPhone 14 Pro -mallien etukameran toteutus, sillä pitkään käytössä olleesta lovesta ollaan pääsemässä vihdoinkin eteenpäin. Tähän asti on näyttänyt siltä, että etukamera ja kasvojemtunnistukseen tarvittavat sensorit olisivat toisistaan hieman erillään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt tunnettu Apple-tietäjä Mark Gurman on huhujen lähtettyä liikkeelle MacRumors-sivuston toimesta vahvistanut, että ratkaisu saattaisi poiketa hieman jo pitkään huhuissa pyörineestä ratkaisusta. Etukamera ja kasvojentunnistukseen vaadittavat sensorit voisivat nimittäin olla yhdessä pillerinmuotoisessa saarekkeessa näytön yläosassa.

Suunnitelma ei Gurmanin mukaan sinänsä ole muuttunut, mutta kyseessä olisi Applen ohjelmistoon tekemä muutos, joka saa ratkaisun näyttämään yhtenäiseltä. Apple on täyttämässä sensoreiden välistä tyhjää tilaa kameran ja mikrofonin päällä olosta kertovilla vihreällä ja oranssilla ilmoitusvalolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tähän asti kyseiset valot ovat sijainneet loven oikealla puolella näytön yläreunan lähettyvillä. Ilmoitusvalot voisivat jatkossa olla myös paljon nykyistä kirkkaammat, jolloin ne huomaisi nykyistä helpommin.

Applen uudistama kamerasovellus ja uudelleen sijoitetut ilmoitusvalot. Kuva: MacRumors

Edellä mainittujen muutosten lisäksi Apple saattaa esitellä ensi viikolla uudelleen suunnitellun kamerasovelluksen, jossa osa alaosan kuvakkeista olisi siirretty yläosaan. Uudistettu kamerasovellus saatetaan nähdä ainoastaan iPhone 14 -sarjan puhelimissa. Suunnitelmiin saattaa tulla viime hetkellä vielä joitakin muutoksia eikä esimerkiksi uudistettu kamerasovelluksen ulkoasu ole tällä hetkellä täysin valmis.

Lähde: MacRumors, Mark Gurmanin Twitter-tili

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple