HonorYleinen

Honor esitteli Watch GS 4 -älykellon ja Band 9 -aktiivisuusrannekkeen laajentamaan puettavien laitteiden valikoimaa

Honor on esitellyt Kiinassa uusien Magic6 Ultimate- ja Magic 6 RSR -puhelimien rinnalla myös kaksi uutta puettavaa laitetta. Kyseessä ovat globaalistikin jo nähty Honor Band 9 -aktiivisuusranneke sekä täysin uusi Honor Watch GS 4 -älykello.

Uuden Watch GS 4 -älykellon kanssa Honor keskittyy vahvasti näyttävyyteen ja laadukkaisiin materiaaleihin. Honorin mukaan kellon yhdessä versiossa on muun muassa todellinen kultapinnoitus, jonka lisäksi laite on ohut (10,5 mm) ja kevyt (44 g). Tarjolla on kolme väriä, jotka ovat hopea, musta ja vihreä/kulta. Vain mustassa värissä on muoviranneke, kun muissa käytetään aitoa nahkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älykellon näyttö on kooltaan 1,43 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Tarkkuus yltää 326 pikseliin tuumaa kohden. Honorin mukaan kelloon on laitettu 32 megatavua RAM-muistia sekä 4 gigatavua tallennustilaa.

Kelloon on saatu myös kattavat terveyden seurantaominaisuudet, joiden keskiössä on uusi kahdeksankanavainen sykeanturi. Watch GS 4 osaa muun muassa tunnistaa eteisvärinän riskiä. Tutut seurantakohteet ovat muun muassa uni, verenhappipitoisuus, syke, askeleet ja stressi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaksitaajuinen GPS-paikannus mahdollistaa myös tarkemmat urheilutilat, ja mukana onkin yli 100 erilaista urheilutilaa. Kello yhdistyy Honor Health -sovellukseen, jonka kautta voidaan tarkastella kerättyjä tietoja.

Akunkesto on jopa 14 päivää, eli kahden viikon verran. Lataus onnistuu 5 watin teholla mukana toimitettavalla laturilla. Kello tukee myös Bluetooth-puheluita sisäänrakennetun kaiuttimen ja mikrofonin avulla. Kiinassa mukana on myös tuki maksuille kaupassa. Honor Watch GS 4 on 5 ATM -luokiteltu.

Honor Watch GS 4 on saatavilla Kiinassa 999 juanin hintaan mustassa värissä, joka vastaa 128 euroa. Vihreä ja hopea nahkarannekkeinen versio maksaa 1199 juania, eli noin 155 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor Band 9 nähtiin jo globaaleilla markkinoilla, kun Honor listasi sen viime viikolla sivuillensa. Kiinassa se on tulossa jo myyntiin ja siinä ei ole merkittäviä muutoksia.

Honor Band 9 on valmistettu muovista ja tarjolla on kolme väriversiota, jotka ovat violetti, musta ja sininen. Mitoiksi Honor kertoo 43 x 27,88 x 9,49 millimetriä ja painoa on 16,3 grammaa ilman ranneketta. Honor Band 9 on saanut 5 ATM -luokituksen mukaisen vedenkestävyyden, joten sen kanssa voi mennä esimerkiksi uimaan.

Näyttö on kooltaan 1,57 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näyttö on siis 0,1 tuumaa suurempi kuin edeltäjässä. Tarkkuutta näytöllä 402 x 256 pikselin verran. Näytön luvataan tarjoavan myös 60 hertsin virkistystaajuuden. Kellon tyyliä voi vaihtaa vaihdettavilla rannekkeilla tai monipuolisilla kellotauluilla.

Lataus onnistuu magneettisen latausportin avulla, ja sitä varten aktiivisuusrannekkeen mukana toimitetaan oma latausalusta. Lataus tapahtuu 5 watin teholla. Akun kesto on 14 päivää parhaimmillaan, mutta 10 päivää peruskäytössä.

Honor Band 9 toimii yhdessä Android 9, iOS 11 tai sitä uudempiin käyttöjärjestelmiin perustuvien laitteiden kanssa. Yhteydestä vastaa Bluetooth 5.3 -versio. Honor Band 9 yhdistetään Honor Health -sovellukseen, joka kerää laitteen tarjoamat tiedot yhteen paikkaan. Honorin mukaan laite auttaa löytämään hukkuneen puhelimen Find Phone -ominaisuudella, jonka lisäksi sitä voidaan käyttää puhelimen kameran etälaukaisimena, musiikin hallintaan tai ilmoituksien näyttämiseen.

Tuettuna on tutut terveys- ja urheilutoiminnot. Honor Band 9 mittaa sykettä, seuraa unta sekä laskee askelia. Mukaan on saatu myös Fitness Age -ominaisuus, joka arvioi käyttäjänsä iän liikuntasuorituksien perusteella. Tuettuna on yhteensä 96 erilaista urheilutilaa, joista 11 on ammattitason tiloja ja 85 on kustomoituja tiloja.

Kiinassa Honor Band 9 on saatavilla 249 juanin hintaan, joka vastaa 32 euroa.

Lähde: Honor Watch GS 4, Honor Band 9

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor