AppleYleinen

Huhu: Ensi vuoden iPhone 15 -puhelimissa nähdään Sonyn uudenlainen kamerasensori

iPhone 14 Pro

Tänä vuonna Applen iPhone 14 Pro- ja 14 Pro Max -puhelimissa nähtiin valtava loikka kameratekniikassa, kun Apple hyppäsi 12 megapikselin pääkamerasta 48 megapikselin pääkameraan. Samalla kameran sensorikoko kasvoi 65 prosentilla.

Nyt japanilainen Nikkei Asia -sivusto on kertonut raportissaan tietoja Applen ensi vuoden iPhone 15 -sarjan kameroista. Raportin mukaan iPhone 15 -sarjan puhelimissa nähtäisiin Sonyn uusinta huipputekniikka edustava kamerasensori, joka parantaisi kuvien dynamiikkaa entisestään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nikkei Asia kertoo, että Sonyn uusi kamerasensori kaksinkertaistaa lähes jokaisen pikselin saturaatiotason perinteisiin kennoihin verrattuna. Tämä tarkoittaa sitä, että kennon sensorit pystyvät vangitsemaan enemmän valoa ja samalla vähentämään kuvien yli- ja alivalotusta esimerkiksi silloin, kun kuvattava kohde seisoo voimakkaassa vastavalossa.

Ensi vuoden iPhone 15 Pro -puhelimiin on huhuttu jo aiemmin Android-puhelimista tuttua periskooppikameraa, joka parantaisi iPhone-puhelimien zoomauspotentiaalia huomattavasti nykyisestä. Täten Applelta voitaisiin nähdä ensi vuonna esimerkiksi 10 kertainen optinen zoomi nykyisen kolminkertaisen zoomin sijaan.

Sonyn markkinaosuudet laskussa

Brittiläinen analyytikkoyritys Omdia on aiemmin kertonut, että Sony toimitti viime vuonna markkinoille CMOS-sensoreita kaikkiaan 44 prosentin markkinaosuuden edestä. Perässä tuli Samsung 18,5 prosentin osuudella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tästä huolimatta Sonyn osuudet ovat olleet laskussa viime vuosina. Esimerkiksi vuonna 2020 Sony menetti asiakkaistaan kiinalaisen Huawein, joka oli Sonyn älypuhelinpuolen kamerakomponenttien tärkeä asiakas. Syynä Huawein ja Sonyn yhteistyön katkeamiselle oli Yhdysvaltojen Huaweille asettamat kaupankäyntikiellot ja muut rajoitteet.

Toukokuussa Sony ilmoitti, että yritys investoi 900 miljardia jeniä, eli noin 6,5 miljardia dollaria kamerasensoreihin kolmen seuraavan tilikauden aikana. Samalla Sony kertoi, että yhtiö haluaa kasvattaa CMOS-kamerasensoreiden markkinaosuutensa 44 prosentista 60 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Asetettu tavoite on kovempi kuin yrityksen 53 prosentin markkinaosuus CMOS-kamerasensoreissa vuonna 2019.

Lähde: Nikkei Asia

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple