OnePlusYleinen

Huhu: ”OnePlus Z” on todennäköisesti OnePlussan ensimmäinen keskiluokan 5G-puhelin

OnePlus 8 Lite saattaakin kantaa nimeä ”OnePlus Z”.

OnePlus 8- ja OnePlus 8 Pro -huippupuhelimet tullaan todennäköisesti julkaisemaan huhtikuun aikana, mutta yhtiöltä on odotettu myös keskiluokkaan sijoittuvaa OnePlus 8 Lite -mallia. Todennäköisesti mitään lite-versiota ei ole tulossa, vaan OnePlus päätyy tuomaan puhelimen tarjolle täysin uuden malliston alaisuudessa. Tuoreen huhun mukaan OnePlus 8 Lite saattaa todellisuudessa olla nimeltään OnePlus Z.

Aikaisemmin OnePlus on julkaissut vain huippupuhelimia, mutta vuonna 2015 nähtiin poikkeus keskihintaluokan OnePlus X -puhelimen muodossa. Seuraaja on kuitenkin todennäköisesti luvassa tänä vuonna ja sen odotetaan olevan OnePlus Z. Pääosin luotettavista tiedoistaan tunnettu Max Weinbach on kertonut asiasta Twitterissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotojen mukaan OnePlus Z tulisi saamaan 6,4 tuuman AMOLED-tekniikkaan pohjautuvan näytön, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus. Puhelimessa odotetaan olevan myös kolme kamerasensoria, jotka on sijoitettu laatikkomaiseen kamera-alueeseen. Kolmoiskamera rakentuu tietojen mukaan 48 megapikselin pääkamerasta, 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 12 megapikselin telekamerasta. Lisäksi puhelimessa tullaan todennäköisesti näkemään laserautomaattitarkennus ja LED-salamavalo.

OnePlus Z -puhelimessa on huhuttu olevan MediaTekin kehittämä keskihintaluokkaan suunnattu Dimensity 1000 -järjestelmäpiiri, jossa on myös integroitu 5G-modeemi. Puhelimeen odotetaan myös 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. OnePlus Z on varusteltu huhujen perusteella myös Android 10 -käyttöjärjestelmällä, 4000 milliampeeritunnin akulla sekä Warp Charge 30T -pikalatauksella.

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin uusi OnePlus Z voitaisiin virallisesti julkaista. Aikaisempien tietojen mukaan OnePlus 8 -mallisto julkaistaan huhtikuun aikana, mutta OnePlus Z vasta myöhemmin.

Lähde: Twitter (Max Weinbach)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus