HuaweiYleinen

Huhu: Qualcommin huippuluokan Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiristä tulossa 4G-versio – odotetaan käytettäväksi Huawein puhelimissa

Snapdragon 8 Gen 1

Qualcommin tämän hetken tehokkain järjestelmäpiiri on Snapdragon 8 Gen 1, joka on nähty järjestäen lähes kaikissa uusissa lippulaivapuhelimissa vuoden 2022 alussa. Qualcommin on huhuttu julkaisevan toukokuun aikana jo parannellun Snapdragon 8 Gen 1+ -järjestelmäpiirin, mutta luvassa on myös toinen uutuusversio.

Kiinasta kantautuvien huhujen mukaan Qualcomm valmistautuu julkaisemaan Snapdragon 8 Gen 1 4G -järjestelmäpiirin, josta puuttuisivat siis 5G-yhteydet. 4G-version toimituksien kerrotaan alkavan samaan aikaan tulevan Snapdragon 8 Gen 1+ -järjestelmäpiirin kanssa, joten sitä voidaan odottaa puhelimiin kesän aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon 8 Gen 1 4G tulee olemaan huippuluokan järjestelmäpiiri, joka on todennäköisesti suorituskyvyltään täysin samanlainen kuin nykyinen 5G-versio. Järjestelmäpiirissä olisi siis tehokkaimpana ytimenä ARM Cortex-X2, joka hyrrää 3 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi järjestelmäpiiri koostuu kolmesta Cortex-A710-ytimestä, jotka toimivat 2,5 GHz:n kellotaajuudella. Neljä muuta ydintä ovat 1,8 GHz:n taajuudella toimivia Cortex-A510-ytimiä.

Vaikka monet valmistajat käyttävät jo Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiriä, niin ainakin yhdellä valmistajalla on kysyntää myös Snapdragon 8 Gen 1 4G -versiolle. Kyseessä on Huawei, joka ei voi Yhdysvaltojen rajoitteiden takia tuoda markkinoille puhelimia 5G-verkoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Odotuksien mukaan Snapdragon 8 Gen 1 4G olisi suunniteltu huhuttuihin Mate 50 -sarjan puhelimiin. Puhelimet nähdään markkinoilla todennäköisesti myöhemmin tänä vuonna, mutta mitään varmuutta ei vielä kuitenkaan ole.

Lähde: Gizmochina

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei