SamsungYleinen

Samsung kehittää jo uutta 200 megapikselin kamerasensoria puhelimille – kantaa nimeä ISOCELL HP3

ISOCELL HP1

Samsung on julkaissut jo aikaisemmin maailman ensimmäisen älypuhelimille suunnatun 200 megapikselin kamerasensorin, joka kantoi nimeä ISOCELL HP1. Vaikka kyseinen kamerasensori ei ole vielä missään kaupallisessa puhelimessa, niin Samsung kehittää jo toisen sukupolven korkean resoluution kamerasensoria.

Hollantilaisen GalaxyClub-sivuston tietojen mukaan Samsung valmistelee jo uutta ISOCELL HP3 -kamerasensoria, joka tarjoisi myös korkean 200 megapikselin tarkkuuden. Uuden kamerasensorin lanseeraamisen pitäisi tapahtua pian, mutta valitettavasti tarkempia tietoja siitä ei vielä ole tarjolla. Uuden version julkaisu nopealla aikataululla saattaa viitata siihen, että todennäköisesti pian tullaan näkemään 200 megapikselin sensori jossakin puhelimessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung esitteli ISOCELL HP1 -kamerasensorin syyskuussa 2021. Ensimmäisen sukupolven 200 megapikselin kamerasensori oli 1/1.22 tuuman kokoinen ja siinä oli 0.64 mikronin pikselikoko. Sensorissa kerrottiin julkaisun aikaan olevan täysin uusi ChameleonCell-tekniikka, joka tarjoaa valaistusolosuhteitten mukaan täyden pikselin renderöinnin tai 2×2 ja 4×4 pikseleiden yhdistämisratkaisun. Sensori mahdollistaa 2×2-tilassa 50 megapikselin kuvien taltioinnin 1,28 μm pikselikoolla sekä 4×4-tilasssa 12,5 megapikselin kuvien taltioinnin 2,65 μm pikselikoolla.

Todennäköisesti uudessa ISOCELL HP3 -sensorissa Samsung tulee parantamaan vielä entisestään sensoria, mutta tarkemmat tiedot nähtäneen vasta Samsungin kertoessa itse enemmän tietoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin ei itse odoteta käyttävän 200 megapikselin kamerasensoreita puhelimissaan ainakaan lähiaikoina, joten todennäköisesti muilta valmistajilta on tulossa ISOCELL HP1- tai HP3 -sensoreihin perustuvia kamerapuhelimia. Muun muassa Xiaomilta on tasaisin väliajoin odotettu puhelinta 200 megapikselin kameralla. Todennäköisesti ensimmäisenä 200 megapikselin kameran tuo puhelimiin Motorola, jolta odotetaan kesällä Motorola Frontier -koodinimeä kantavaa puhelinta.

Lähde: Galaxyclub.nl (hollanniksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung