SamsungYleinen

Huhu: Samsung Galaxy Z Fold 5 saamassa uudenlaisen saranan – kameroihin tulossa myös uudistuksia

Samsung Galaxy Z Fold 4

Samsung on julkistanut jo useamman vuoden ajan taittuvanäyttöisiä älypuhelimia, mutta näytön taitoskohtaan yhtiö ei ole juurikaan muutoksia tehnyt. Syksyllä julkaistavaksi odotettava Galaxy Z Fold 5 saattaa kuitenkin tehdä muutoksen tähän, sillä tuoreen huhun mukaan puhelimessa olisi uudenlainen sarana.

Galaxy Z Fold 5 saattaa saada uudenlaisen pisaramaisen saranan, joka on nähty kilpailijoiden puhelimissa. Samsung on tähän mennessä taittanut näytön paperin tavoin, jolloin näyttöön jää erittäin syvä taitoskohta. Kilpailijoiden pisaramaisissa saranoissa näyttö ei taitu yhtä jyrkästi, vaan jää pisaramaiseen muotoon. Tämän ansiosta näytössä ei ole yhtä terävää taitoskohtaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotaja Ice Universe on kertonut Samsungin siirtyvän pisaramaiseen ratkaisuun Galaxy Z Fold 5 -puhelimesta lähtien. Kyseessä ei olisi ensimmäinen kerta, kun Samsung päivittää saranaa. Muutokset ovat olleet kuitenkin suhteellisen pieniä tähän mennessä ja jos huhu pitää paikkansa, niin muutos tullaan näkemään myös näytön huomaamattomampana taitoskohtana.

Samsungilla on kestänyt kauan ottaa pisaramainen sarana käyttöön, jonka on arveltu johtuneen vedenkestävyyden tuottamista haasteista. Samsung on nähtävästi saanut tämän asian kuntoon, sillä vuotajan mukaan Galaxy Z Fold 5 tulee saamaan vedenkestävän rakenteen uudesta saranasta huolimatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Odotettavasti Samsung tulee julkistamaan Galaxy Z Fold 5 -puhelimen virallisesti elokuussa, joten muutokset ovat mahdollisia. Samsung tulee esittelemään 1. helmikuuta uudet Galaxy S23 -sarjan älypuhelimet.

Muutoksia myös kameroihin

Samsung Galaxy Z Fold 5 -puhelimesta on kuultu myös muita huhuja koskien kameraa. Vietnamilainen The Pixel -sivusto on kertonut Samsungin luopuvan 50 megapikselin kamerasta ja vaihtavan sen 108 megapikselin sensoriin. Kyseessä olisi sama pääkamera kuin Galaxy S22 Ultrassa nähty kamera.

Jos Samsung tulee vaihtamaan kamerasensorin tarkempaan, niin myös puhelimen painon kerrotaan nousevan. Galaxy Z Fold 5 saattaa nimittäin painaa 275 grammaa, joka on enemmän kuin Galaxy Z Fold 4 -puhelimen 263 grammaan paino.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pääkameran ohella Samsung saattaa tehdä muutoksia muihin kameroihin. Ultralaajakulmakamera tulee olemaan tarkkuudeltaan 12 megapikseliä, mutta telekameran tarkkuudeksi kerrotaan 64 megapikseliä. Telekameran pitäisi tarjota 2x optinen zoomaus.

Tiedot kameroista kannattaa ottaa kuitenkin vielä varauksella vastaan. Samsung muokkasi kameroita Galaxy Z Fold 4 -puhelimen kohdalla, eikä usein nähdä merkittäviä muutoksia kahtena vuotena peräkkäin.

Lähde: Twitter, The Pixel 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung