SamsungYleinen

Huhu: Samsungin seuraavat taittuvanäyttöiset puhelimet saavat ensimmäistä kertaa IP-luokituksen

Uuden vuodon mukaan Samsungin seuraavat taittuvanäyttöiset älypuhelimet, eli huhutut Galaxy Z Fold 3 sekä Galaxy Z Flip 3 (tai Z Flip 2) tulisivat saamaan virallisen IP-sertifikaatin. Aikaisemmin taittuvanäyttöisissä älypuhelimissa ei ole nähty vedenkestävää rakennetta, joten tuleva Samsungin uutuus saattaa olla myös markkinoiden ensimmäinen vettä edes jollain tasolla kestävä taittuvanäyttöinen laite.

Taittuvanäyttöiset älypuhelimet koostuvat monista osista sekä ovat selvästi vaikeammin toteutettavia kuin normaalit älypuhelimet. Lisäksi taittuvanäyttöiset puhelimet ovat myös herkemmin hajoavia sekä myös todella kalliita. Ei ole siis ihme, ettei vielä ensimmäisissä kuluttajien saataville tulleissa taittuvanäyttöisissä puhelimissa ole ollut vedenkestävää rakennetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sammobile.com-sivuston tietojen mukaan Galaxy Z Fold 3 sekä Galaxy Z Flip 3 saattaisivat saada virallisen IP-luokituksen, mutta valitettavasti huhu ei kerro minkä tasoinen luokitus olisi kyseessä. Todennäköisesti IP68-luokitusta ei puhelimille ole luvassa, mutta IP67- tai IP52-luokituksen kaltaiset luokitukset ovat varsin yleisiä älypuhelimissa. IP67 mahdollistaisi puhelimen upotuksen veteen, mutta IP52-luokitus tarkoittaa vain roiskevettä kestävää rakennetta.

Huhujen mukaan Galaxy Z Fold 3 tulisi saamaan muun muassa Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin, sisäpuolella taipuvan näyttöpaneelin sekä tuen S Pen -kynälle. Lisäksi Samsungin odotetaan tarjoavan puhelimessa 4400 milliampeeritunnin akun, 256 gigatavun sisäisen tallennustilan sekä Android 11 -käyttöjärjestelmän Galaxy Z Fold 3:n kohdalla Samsungin odotetaan parantavan myös kameratoteutusta aikaisempaa paremmaksi. Uutta taittuvanäyttöistä puhelinta Samsungilta odotetaan todennäköisesti heinä-elokuun aikana.

Lähde: Sammobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung