XiaomiYleinen

Huhu: Xiaomilta tulossa kolme uutta tablettia huippuluokan järjestelmäpiireillä

Xiaomi tunnetaan hyvin älypuhelimistaan, mutta yhtiö on myös julkaissut vuosien varrella muutamia tablet-laitteita. Muutaman vuoden tauon jälkeen Xiaomi on julkaisemassa jälleen uusia tabletteja, joita on huhuttu olevan kehitteillä jopa kolme. Tuoreiden vuotojen mukaan Xiaomi tulee luottamaan tableteissa Qualcommin tehokkaisiin Snapdragon 8 -sarjan järjestelmäpiireihin.

Tulevien tablettien koodinimien tiedetään olevan ainakin ”Enuma” ja ”Elish”, joiden lisäksi yhden tabletin koodinimen odotetaan olevan ”Nabu”. Ainakin kaksi ensimmäistä tablettia tulevat saamaan 11 tuuman LCD-näyttöpaneelin, jossa on 2560 x 1600 pikselin tarkkuus, 16:10-kuvasuhde sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Lisäksi tableteissa odotetaan olevan Qualcommin kehittämä Snapdragon 870 -järjestelmäpiiri. Nabu-koodinimellä tunnetun tabletin odotetaan saavan hieman heikomman Snapdragon 860 -järjestelmäpiirin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ainakin osan nyt vuotaneiden tablettien ominaisuuksia ovat myös neljä kaiutinta, NFC-tuki sekä langaton lataus. Tabletit saattavat saada parhaimmillaan myös neljä takaosan kameraa, jotka olisivat pääkamera, ultralaajakulmakamera, makrokamera sekä syvyyskamera. Valitettavasti kovin tarkkoja tai täysin luotettavia tietoja tableteista ei ole vielä vuotanut.

Huhujen mukaan on kuitenkin lupa odottaa ainakin kolmea uutta tablettia. Xiaomin on odotettu kevään aikana esittelevän mahdollisesti uudet Mi Pad 5 -malliston tabletit kotimarkkinoillaan Kiinassa. Globaalista saatavuudesta ei ole vielä tietoa, sillä aikaisemmin Xiaomin tabletit ovat jääneet vain Kiinan markkinoiden herkuksi.

Lähde: Xiaomiui

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi