SamsungYleinen

Huijasiko Samsung kaikkia? Uusien Galaxy S22 -puhelimien näytöt eivät olleetkaan sitä, mitä niiden piti olla

Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22 -puhelimien julkaisu ei ollut eteläkorealaisvalmistajalta millään tavalla nappiin mennyt suoritus, ja myös julkaisun jälkeen Samsung on kaikessa hiljaisuudessaan korjannut virheitä. Muun muassa puhelimien näytöt eivät olleetkaan sitä, mitä niiden ilmoitettiin olevan.

Julkaisun aikaan, ja sitä ennen Samsung kertoi kaikissa Galaxy S22 -malliston puhelimissa olevan ”Super Smooth 120 Hz” -virkistystaajuus, jolla viitattiin näyttöjen kehittyneempään toteutukseen. Näytön virkistystaajuuden pitäisi siis vaihdella 10-120 hertsin välillä sisällön mukaisesti, mutta nyt julkaisun jälkeen tietoja on muokattu. Samsung ilmoittaa Galaxy S22- ja Galaxy S22+ -puhelimien näyttöjen virkistystaajuuden vaihtelevan vain 48-120 hertsin välillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muun muassa Galaxy S22- ja Galaxy S22+ -puhelimien esitteissä mainittiin 10-120 hertsin virkistystaajuus. Sittemmin tämä on muokattu 48-120 hertsiin.

Samsung valehteli siis julkaisun aikaan tahallaan tai tahattomasti, mutta ainakin yhtiö väitti medioille kivenkovaan ennen julkaisua kaikissa kolmessa puhelimessa olevan LTPO-paneeli, jonka virkistystaajuus vaihtelee 10-120 hertsin välillä, mutta Ultra-versiossa jopa 1-120 hertsin välillä. Nähtävästi Samsung hyödyntää vain Galaxy S22 Ultrassa uudempaa LTPO-paneelia, kun Galaxy S22 ja Galaxy S22+ tarjoavat normaalimman LTPS-paneelin.

Asian huomasi ensimmäisenä DSCC:n (Display Supply Chain Consultants) toimitusjohtaja Ross Young, joka kertoi siitä Twitterissä. Väärän tiedon Samsung oli päästänyt ennakkoon kerrottuihin listauksiin, virallisiin tiedotteisiin sekä julkaisupäivänä globaalisti julkaistuihin artikkeleihin ja videoihin. Samsung on päivittänyt kaikessa hiljaisuudessaan materiaalejaan sekä tiedotteita, mutta asiaa ei koskaan korjattu suoraan medioille.

Young on Twitterissä myös kertonut yrityksien toistaiseksi vain demonstroineen LTPS-paneeleja, joiden virkistystaajuus voi laskea alle 48 hertsin. Tällaisia toteutuksia ei ole kuitenkaan toistaiseksi kuluttajatuotteissa nähty. Alle 48 hertsin virkistystaajuus voidaan saavuttaa kuitenkin LTPO- ja IGZO-paneeleilla, joita löytyy jo monien valmistajien puhelimista.


Lähde: Twitter (Ross Young), Mobiili.fi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Ompa nolo juttu.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung