HMD globalNokiaYleinen

Nokia G21 -puhelimen myynti alkoi jo ennen julkaisua – jälleenmyyjä paljasti aivan kaiken

Nokia G21 listattuna jälleenmyyjän sivuilla.

HMD Globalilta on odotettu uusia Nokia-puhelimien lähiaikoina, sillä erityisesti Nokia G11– ja Nokia G21 -puhelimista on nähty kattavasti vuotokuvia viime aikoina. Nyt venäläinen jälleenmyyjä on kyllästynyt odottamaan, sillä Nokia G21 on tilattavissa DNS-verkkokaupan kautta. Listaus paljastaa samalla laitteen tarkan hinnan, tiedot ja kuvat.

Hinnan lisäksi verkkokaupan listaus ei paljasta oikeastaan mitään uutta, sillä kuvat ja tiedot on jo kuultu useasta lähteestä. DNS-verkkokauppa myy Nokia G21 -puhelimesta 4 + 128 gigatavun versiota sinisessä värissä. Hinnaksi on ilmoitettu 15 999 ruplaa, joka on suoraan muunnettuna 187 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Julkaistut kuvat ovat täysin samat, jotka ovat jo aikaisemmin vuotaneet. HMD Global käyttää Nokia G21 -puhelimen takaosassa hyvin geneeristä laatikkomaista kamera-aluetta, jossa on kolme kameraa ja LED-salamavalo. Takaosassa on myös Nokia-logo. Nokia G21:n etuosassa on pisaramaisella lovella varusteltu näyttö, ja näyttöä on kiertämässä varsin paksut kehykset.

Verkkokaupan listaus paljastaa puhelimen tarjoavan 6,5 tuuman kokoisen näyttöpaneelin, joka perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Näytössä on HD+ -tarkkuus, eli 1600 x 720 pikseliä. Lisäksi näytön kuvasuhteeksi mainitaan 20:9 ja virkistystaajuudeksi on kerrottu 90 hertsiä. Kyseessä saattaisi olla HMD Globalin ensimmäinen puhelin korkean virkistystaajuuden näytöllä, jos tieto pitää paikkansa.

Tehoista tulee vastaamaan Unisoc T606 -järjestelmäpiiri, joka on suunnattu hyvin edullisiin laitteisiin. Se tarjoaa kuitenkin kahdeksan ydintä, joista tehokkain toimii 1,6 GHz:n kellotaajuudella. Unisoc T606 koostuu kuudesta Cortex-A55-ytimestä sekä kahdesta Cortex-A75-ytimestä. Järjestelmäpiiri tarjoilee Mali-G57-grafiikkaprosessorin. Unisoc hyödyntää piirissä 12 nanometrin valmistusprosessia, eikä siinä ole tukea 5G-yhteyksille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G21

Nokia G21:n kerrotaan tarjoilevan 4 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Laitteessa on erillinen muistikorttipaikka, jonne voi laittaa jopa 512 gigatavun kokoisen microSD-muistikortin. Nokia G21 on varusteltuna listauksen mukaan valoisuuden tunnistimella, läheisyysanturilla sekä kiihtyvyysanturilla. Lisäksi tuettuna on Bluetooth 5.0 -yhteys, Wi-Fi 4- ja 5-standardit sekä NFC. Laitteessa on myös kuulokeliitin sekä USB-C-liitin.

Kameroita on takaosassa kolme, jotka ovat 50 megapikselin pääkamera, 2 megapikselin syvyyskamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Takaosassa on myös LED-salamavalo avustamassa hämärässä kuvaamista. Etuosassa on yksi 8 megapikselin tasoinen kamerasensori selfiekuvia ja videopuheluita varten. Jälleenmyyjän listaus kertoo laitteessa olevan myös kasvojentunnistus, kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija sekä OZO Audio -tekniikka.

Akunkesto on suuren 5050 milliampeeritunnin akun varassa, eikä sitä ole mahdollista irrottaa. Sitä voidaan ladata USB-C-liittimen kautta korkeintaan 18 watin teholla. Käyttöjärjestelmäksi ilmoitetaan Android 11, eikä Googlen tämän hetken tuoreinta Android 12 -versiota. Nokia G21:n mitoiksi on kerrottu 164,6 x 75,9 x 8,5 millimetriä ja painoa on 190 grammaa.

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin HMD Global tulee Nokia G21:n julkaisemaan. Venäjällä puhelimen pystyy nyt jo tilaamaan, mutta suurella todennäköisyydellä jälleenmyyjä on listannut laitteen hieman liian aikaisin. Nokia G21:n julkaisua ei jälleenmyyjän listauksen ilmestymisen perusteella tarvitse odottaa enää kovinkaan kauaa.

Nokia G21 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,5 tuumaa, IPS LCD, HD+ (1600 x 720), 90 Hz, 20:9-kuvasuhde
 • Järjestelmäpiiri: Unisoc T606 (6 x Cortex-A55, 2 x Cortex-A75 1,6 GHz)
 • RAM-muisti: 4 gigatavua
 • Tallennustila: 128 gigatavua + muistikorttipaikka max. 512 Gt)
 • Kamerat: Kolmoiskamera + salama
  • Pääkamera: 50 megapikseliä
  • Makrokamera: 2 megapikseliä
  • Syvyyskamera: 2 megapikseliä
 • Etukamera: 8 megapikseliä
 • Akku: 5050 milliampeerituntia
  • Lataus: 18 watin langallinen pikalataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 11
 • Mitat: 164,6 x 75,9 x 8,5 mm
 • Paino: 190 g
 • Muuta: Sormenjälkilukija kyljessä, Bluetooth 5.0, NFC, USB-C, Wi-Fi 5, kuulokeliitin
 • Värit: Blue ja Dusk
 • Hinta: 15 999 ruplaa (n. 187 euroa)

Lähde: Dns-shop.ru (venäjäksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global