XiaomiYleinen

Huippuluokan Xiaomi Mi 9T Pro esitellään 20. elokuuta

Xiaomi Mi 9T

Kiinalainen Xiaomi tulee laajentamaan yhtiön Mi 9 -mallistoa uudella huippupuhelimella ensi viikolla. Xiaomi Nederland on julkaissut Facebook-sivuillaan päivityksen, jossa kerrotaan Xiaomi Mi 9T Pro -puhelimen julkaisun tapahtuvan 20. elokuuta 2019.

Xiaomi on aikaisemmin tuonut Euroopassa myyntiin Mi 9T -puhelimen, joka on keskihintainen puhelin ja samalla myös sama puhelin kuin Kiinassa ja Intiassa myytävä Redmi K20. Nyt Xiaomi Mi 9T Pro tulee olemaan täysin sama puhelin kuin Redmi K20 Pro, joten kyseessä on tehokkaalla Snapdragon 855 -järjestelmäpiirillä varusteltu älypuhelin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tulevassa Xiaomi Mi 9T Pro -puhelimessa tiedetään olevan Qualcommin tehopiirin ohella myöskin 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia mallista riippuen. Sisäistä tallennustilaa tulee olemaan 64, 128 tai 256 gigatavua, mutta erillistä muistikorttipaikkaa puhelimessa ei ole. Xiaomi Mi 9T Pron näyttö on kooltaan 6,39 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD+ -tasoa. Näytössä hyödynnetään OLED-tekniikkaa ja se on suojattu Gorilla Glass 6 -lasilla. Näytössä ei ole myöskään minkäänlaista loviratkaisua, sillä puhelimessa on nouseva etukamera.

Puhelimessa tiedetään olevan kolmoiskamera, joka rakentuu huippupuhelimista tutuista sensoreista. Pääkamera on 48 megapikselin Sony IMX586-sensori, joka taltioi kuitenkin oletuksena 12 megapikselin kuvia. Toinen kameroista on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä ja siinä on ultralaajakulmalinssi, jonka näkökenttä on 124.8 astetta. Kolmas kameroista on 8 megapikseliä ja se kykenee 2x optiseen zoomaukseen. Pop-up-etukameran tarkkuus on 20 megapikseliä.

Xiaomi Mi 9T Pro tullaan siis julkaisemaan 20. elokuuta Euroopan markkinoille. Suomessa puhelimen pikkuvelimalli, eli Xiaomi Mi 9T on jo myynnissä ja se maksaa noin 400 euroa. Xiaomi Mi 9T Pron voidaan olettaa maksavan vielä hieman enemmän.

Lähde: Xiaomi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi