Yleinen

Huomasitko internetin olevan rikki? Cloudflare-ongelma kaatoi aamulla suuren osan internetistä

Tällainen error-viesti ilmestyi aamulla moniin verkkosivustoihin.

Tänään aamulla kello 9.34 Suomen aikaan monet saattoivat huomata suuria ongelmia monissa verkkosivustoissa, sovelluksissa ja muissa palveluissa ympäri maailmaa. Kyseessä oli ongelma yhdysvaltalaisen Cloudflaren palveluissa, joita käytetään laajasti eri internet-palveluissa.

Cloudflare ilmoittaa sivustollaan yhtiön palveluissa olleen käyttökatkos. Ongelma on jo nyt paikannettu ja korjaus on suoritettu, mutta ongelma vaikutti ympäri maailmaa noin 40 minuutin ajan. Tämän takia monet internet-sivustot eivät toimineet ja ilmoittivat muun muassa ”500 Internal Server Error” -virhetekstiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Downdetector-sivuston mukaan ongelma on vaikuttanut muun muassa Discord-, Shopify-, Amazon Web Services- ja Fitbit -palveluihin. Lisäksi monet Cloudflaren-sisällönjakeluverkkoa käyttävät verkkosivustot olivat alhaalla. Lisäksi ongelmia oli havaittavissa, jos käytössä oli Cloudflaren DNS-lookup-palvelu, mutta verkkosivuille pääsi, jos käytössä oli jokin muu DNS-määritys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Cloudflarella on ollut vastaavia ongelmia myös aikaisemmin, joista yksi nähtiin noin kaksi vuotta sitten. Cloudflarea mainostetaan keinona vähentää internet-palveluiden käyttökatkoja, joten palvelussa itsessään oleva käyttökatko ei ole hyväksi yrityksen maineelle.

Lähde: Cloudflare Status

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen