XiaomiYleinen

Mikä ihmeen JLQ Technology? POCO C40:n järjestelmäpiirin taustalla Qualcomm, Xiaomi ja Kiinan valtio

JLQ Tecnologyn uusi JR510-järjestelmäpiiri.

Qualcomm, MediaTek ja Unisoc ovat tuttuja mobiililaitteiden järjestelmäpiirien valmistajia, mutta nyt rinnalle on noussut myös uusi nimi. Kyseessä on JLQ Technology, jonka kehittämä JLQ JR510 -järjestelmäpiiri nähtiin uudessa Poco C40 -puhelimessa.

Poco C40 on ensimmäinen älypuhelin, jossa on kyseinen järjestelmäpiiri globaaleilla markkinoilla. JLQ Technology on hyvin tuntematon merkki, jonka takia kyseisen valmistajan järjestelmäpiirin löytyminen Xiaomin halpapuhelimesta on jopa yllättävää. Xiaomi on usein käyttänyt puhelimissaan ainoastaan Qualcommin sekä MediaTekin valmistamia järjestelmäpiirejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

JLQ JR510 -järjestelmäpiiri on JLQ Technologyn ensimmäinen kaupallistettu järjestelmäpiiri mobiililaitteille. Aikaisemmin yritys on keskittynyt erityisesti IoT-tuotekategorian piireihin sekä tekoälyyn. Mobiililaitteet ovat uusi aluevaltaus, jossa yhtiö tarjoaa toistaiseksi omien sanojensa mukaan kilpailukykyisiä 4G-piirejä, mutta tulevaisuudessa lanseerataan myös 5G-piirejä.

JLQ Technology on itsessään perustettu vasta toukokuussa 2017, joten kyseessä on varsin tuore yritys. Yrityksen taustalla olevat kolme suurinta osakkeenomistajaa ovat China Jianyin Investment (JIC) 34,6 prosentin osuudella, Qualcomm (China) Holding 24,1 prosentin osuudella sekä Leadcore Technology 17 prosentin osuudella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

POCO C40 tarjoaa ensimmäisenä JR510-järjestelmäpiirin.

Qualcomm (China) Holding on yhdysvaltalaisen Qualcommin kiinalainen tytäryhtiö, josta Kiinan valion omistama Datang Telecom Technology ja sen tytäryhtiö Leadcore Technology omistavat välillisesti 21,11 prosenttia osakkeista. Lisäksi yksi JLQ Technologyn osakkeenomistaja on kiinalaisen Xiaomin kokonaan omistama sijoitusyhtiö, jonka hallussa on 3,3 prosenttia osakkeista.

Monille tuntemattoman kiinalaisen JLQ Technologyn taustalla on siis useita tunnettuja brändejä, kuten Qualcomm ja Xiaomi, mutta myös Kiinan valtio sijoitusyhtiöineen. JLQ Technology on itse asiassa näiden yhtiöiden strateginen yhteisyritys, josta kerrottiin jo vuonna 2017. Yhteisyrityksen kerrottiin tuolloin olevan tarkoitetun älypuhelinten järjestelmäpiirien suunnitteluun ja myyntiin Kiinassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

JLQ Technologyn ensimmäinen puhelimiin suunnattu järjestelmäpiiri on valmistettu 11 nanometrin prosessilla. JLQ JR510 rakentuu kahdeksasta Cortex-A55-ytimestä. Tehokkaimmat ytimet toimivat 2,0 GHz:n kellotaajuudella. Grafiikkaprosessorina toimii Mali-G52. Uutuuspiiri on suunnattu Poco C40 -puhelimen kaltaisille edullisille 4G-puhelimille.

Lähde: JLQ Technology

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi