HMDNokiaYleinen

IDC: Nokia-puhelimille jälleen kylmää kyytiä – Toimitukset -32,64%

IDC on julkaissut tuoreimmat raporttinsa Euroopan älypuhelinmarkkinoista, eikä se anna kovin hyvää kuvaa suomalaisen HMD Globalin Euroopan valloituksesta. Toukokuussa kerroimme Counterpoint Researchin tutkimuksen paljastaneen HMD Globalin tippuneen globaalisti TOP10-valmistajien joukosta ja nyt IDC:n raportti paljastaa rajun tiputuksen Nokia-puhelimien myynnissä.

Julkaistusta tutkimuksesta paljastuu, että HMD Global on pystynyt pitämään itsensä Euroopan viidenneksi suurimpana älypuhelinvalmistajana ensimmäisellä neljänneksellä, mutta vuoteen 2018 verrattuna Nokia-puhelimien myynti on sulanut kuin vanhan Nokian aikaan, huippuvuosien jälkeen. IDC:n mukaan Euroopassa toimitettiin yhteensä 53,5 miljoonaa älypuhelinta tammi-maaliskuussa 2019, joista vain 2,2 miljoonaa oli Nokia-merkkisiä. Vielä vuoden 2018 vastaavana ajankohtana Nokia-puhelimia toimitettiin 3,3 miljoonaa kappaletta, joten vuoden aikana toimitukset ovat laskeneet 32,64 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älypuhelintoimitukset Euroopassa Q1 2019.

Syytä Nokia-puhelimien huonolle myynnille voidaan vain arvailla, vaikka HMD Global on kertonut älypuhelimia menevän jatkuvasti enemmän kaupaksi. Tutkimukset kuitenkin osoittavat aivan muuta. Myöskin Applen (-22,73%) ja Samsungin (-6,82%) toimitukset ovat laskeneet, mutta verrattain vähemmän kuin HMD Globalilla. Parhaiten Euroopan markkinoilla kasvoivat kiinalaiset Huawei (+66,13%) ja Xiaomi (+33,26), mikä käy ilmi yläpuolella olevasta IDC:n julkaisemasta taulukosta.

Ensimmäisen neljänneksen älypuhelintoimituksissa ei vielä ole nähtävissä muun muassa Huawein nykyinen tilanne joutuessaan Yhdysvaltojen kieltolistalle, joten toisen neljänneksen (huhti-kesäkuu) toimitukset voivat olla selvästi erilaisia. Myöskin suomalainen HMD Global saattaa hyötyä Huawein tilanteesta, mutta se jää nähtäväksi tulevissa raporteissa.

Lähde: IDC

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Toisin kuin yllä korjoitat HMD Global ei ole suomalainen.

  2. Entisenä ”uskollisena” Nokia-käyttäjänä tein paluun Nokiakantaan, kun se tuli uudestaan markkinoille. Pian sain huomata, että se oli virhe! Jo jonkin aikaa Samsungia käyttäneenä tuntui, että otin aikahypyn taaksepäin, kun sain Nokian käteeni. Puhelimessa ei sinänsä mitään vikaa ollut, se oli vain yksinkertaisesti tahmea toimimaan,etenkin kameratekniikka on pahasti jälkeenjäänyttä. Samaa oli jo havaittavissa Nokian 1020 superkamerapuhelimessa, mutta sillä sai kuitenkin otettua loistavia kuvia, vaikka se tahmoikin.Valitettavasti uudet Zeissin kamerat eivät vaan toimi puhelimissa niin kuin kuuluisi.
    Paperilla Nokia näyttää hyvältä ja kilpailukykyiseltä ja hinnat ovat oudon edulliset muihin vastaaviin verrattuna.Tämä siis varmasti houkutteli alkuun monet ”haksahtamaan” Nokiaan, mutta yksi huono kokemus monesti riittää kuluttajalle!
    Palasin takaisin Samsungiin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD