AndroidGoogleYleinen

Ihmettelitkö miksi Android 8.0 Oreon uusin ominaisuus ”Picture-in-Picture” ei toimi YouTubessa? – Syynä YouTube Red

Picture-in-Picture-ominaisuuden toimintaperiaate esitettynä Google Duo -sovelluksella.

Googlen tuoreen Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmän yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on Picture-in-Picture, eli suomennettuna kuva kuvassa. Kaikessa yksinkertaisuudessa Picture-in-Picture-ominaisuuden pitäisi mahdollistaa esimerkiksi videon toistamisen omassa pienessä kelluvassa ikkunassa toisen sovelluksen päällä. Vaikka kyseessä on yksi Android 8.0 Oreo -päivityksen tärkeimmistä ominaisuuksista, niin se ei toimi kovin monella käyttäjällä Googlen oman YouTube-mobiilisovelluksen kanssa.

Google on nimittäin päättänyt jättää Picture-in-Picture-ominaisuuden vain YouTube Red -palvelun yksinominaisuudeksi. Ei ole kuitenkaan vaikea ymmärtää miksi Google on päättänyt tehdä näinkin typerältä kuulostavan päätöksen. Videoiden toistaminen taustalla on ollut jo aikaisemmin YouTube Red -palvelun ominaisuus, minkä takia Google on päättänyt sen jättää ainoastaan YouTube Red -käyttäjien yksinoikeudeksi. YouTube Red on Googlen maksullinen versio YouTubesta. Sitä kautta voi toistaa videoita ilman mainoksia. Valitettavasti palvelu on käytössä vain Yhdysvalloissa, Australiassa, Meksikossa, Uudessa-Seelannissa sekä Etelä-Koreassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ongelma on siis se, että Picture-in-Picture on yksi tärkeimmistä uutuuksista Oreo-päivityksessä, mutta kuitenkaan suurin osa Googlen oman YouTube-palvelun käyttäjistä ei pääse siihen käsiksi. Suomessa Picture-in-Picture-ominaisuutta YouTube-sovellukseen havittelevat käyttäjät saavat tyytyä nuolemaan näppejään, koska Google ei ole halukas tuomaan ominaisuutta laajasti käyttöön.

Picture-in-Picture-tila Nokia 8:ssa.

YouTubessa Picture-in-Picture-ominaisuutta voidaan kuitenkin käyttää, jos palveluun mennään selaimen kautta. Selaimessa YouTube pitää olla avattuna tietokoneversiona, jotta ominaisuus toimisi. Alla ohjeet ominaisuuden käyttöön vaikeimman kautta:

  1. Avaa Google Chrome ja klikkaa ”Käytä tietokoneversiota”
  2. Mene osoitteeseen youtube.com ja valitse video
  3. Klikkaa video koko näytölle
  4. Paina nyt puhelimen kotipainiketta puhelimen ollessa pystyasennossa
  5. Videon pitäisi nyt toistua Picture-in-Picture-tilassa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android