Yleinen

Instagram sai tärkeän uudistuksen: Nyt voit hallita arkaluontoisen sisällön näkymistä tutki-välilehdellä

Facebook on tehnyt omistamaansa Instagram-palveluun tärkeän uudistuksen, jonka avulla käyttäjät voivat hallita, kuinka paljon arkaluontoista sisältöä näytetään sovelluksessa tai tarkemmin tutki-välilehdellä. Asiasta on kerrottu Facebookin blogipostauksessa.

Instagram-palvelun tutki-välilehti on kaikille palvelun käyttäjille tuttu paikka, josta käyttäjät löytävät uutta sisältöä ihmisiltä, joita ei vielä seuraa. Ennen uuden ominaisuuden tulemista käyttöön Instagram on luottanut suositusohjeisiin varmistaakseen, ettei käyttäjät näkisi häiritsevää tai loukkaavaa sisältöä tutki-välilehdellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt kuitenkin käyttäjät voivat vaikuttaa sisältöön palvelun asetuksien kautta. Oletusarvoisesti Instagramissa on määritetty rajoitettu määrä mahdollisesti arkaluontoista sisältöä. Lisäksi käyttäjät voivat sallia arkaluontoisen sisällön näkymisen, mutta sitä voidaan myös rajoittaa selvästi enemmän. Arkaluontoisen sisällön näkyminen on nähtävästi käytössä ainoastaan yli 18-vuotiaille käyttäjille.

Instagramin säännöt kieltävät tietyntyyppisen sisällön, kuten vihapuheen ja häirinnän. Nyt julkaistu uusi työkalu on tarkoitettu muulle sisällölle, josta käyttäjät saattavat loukkaantua. Tällaisia ovat muun muassa seksuaalinen sisältö tai jonkinlainen väkivaltainen sisältö, jotka eivät välttämättä muuten riko palvelun sääntöjä.

Jos haluat muokata arkaluontoisen sisällön näkyvyyttä omalla Instagram-tilillä, niin sitä varten tehdyt asetukset löytyvät sovelluksen asetuksissa: Asetukset > Käyttäjätili > Arkaluontoisen sisällön hallinta.

Lähde: Facebook

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen