NokiaYleinen

Nokia-brändi nyt myös älykkäissä valokatkaisimissa – Nokia Smart Lighting -tuotteet julki

Vaikka suomalainen Nokia ei enää itse kuluttajatuotteita valmista, niin yhtiö on lisensoinut Nokia-brändin useille eri valmistajille. Tunnetuin on varmasti Nokia-puhelimista vastaava HMD Global, mutta kuluttajatuotteita on nähty viime aikoina televisioista, tietokoneiden kautta aina kuulokkeisiin. Nyt Nokia on solminut jälleen uuden lisensointisopimuksen yhdysvaltalaisen Smartlabs-yrityksen kanssa. Nykyisin Nokia-brändin löytää myös valokatkaisimista.

Smartlabs on julkaissut tänään uuden Nokia Smart Lighting -tuoteperheen, joka on IoT-pohjainen valaistus- ja sähköisten ohjauslaitteiden sarja. Nokia-brändin ensimmäiset Smart Lighting -tuotteet on suunniteltu tekemään älyvalaistuksesta helppoa asentaa ja intuitiivisia käyttää. Valmistajan mukaan kyseessä on monipuolinen ja universaalin yhteensopivuuden omaava tuotesarja, joka tuo kuluttajille ratkaisun, jossa on huippuluokan tyyli, tarkkuus ja laaja-alaiset ominaisuudet kohtuuhintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Yksi painopistealueistamme tuotemerkin lisensoinnissa on älykotiin liitetyt laitteet, ja olemme innoissamme tuodessamme ensimmäiset Nokia Smart Lighting -tuotteet markkinoille Smartlabsin kanssa”, sanoi Vipul Mehrotra Nokia-brändikumppanuuksien johtaja.

Nokian älyvalaistustuotteilla on puhdas ja moderni muotoilu, ja ne muistuttavat perinteisien valaisimien kytkimiä. Muotoilun on kerrottu olleen tärkeä elementti, sillä esimerkiksi ruuvittomat seinälevyt ja mattapinnoite korostavat huoneen, kodin tai rakennuksen esteettisyyttä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Ymmärrämme, että jokainen koti on erilainen, joten olemme luoneet uudet Nokia Smart Lighting -tuotteet täydentämään minkä tahansa kodin tyyliä ja tekemään älyvalaistuksesta helppokäyttöistä kaikkien nautittavaksi. Mallisto on suunniteltu toimimaan minkä tahansa valaisimen tai minkä tahansa lampun kanssa ja voit hallita järjestelmää kosketuksella, äänellä, puhelimella tai tabletilla”, kertoi Smartlabsin toimitusjohtaja Rob Lilleness.

Tällä hetkellä Nokia Smart Lighting -tuoteperhe kostuu kuudesta tuotteesta, joihin pääsee tutustumaan alapuolella olevien linkkien takaa. Valikoimassa on perinteisiä valaisimien katkaisijoita, siltoja katkaisimien välille sekä valaisimien pistorasioita, joiden hinnat ovat korkeintaan 60 dollaria.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusien älykkäiden katkaisimien avulla kodin valaistusta voidaan säätää erillisen sovelluksen avulla tai vaihtoehtoisesti erilaisilla ääniavustajilla, kuten Google Assistantilla tai Amazon Alexalla. Valmistajan mukaan Nokia Smart Lighting -laitteet pysyvät yhteydessä hyödyntämällä dual-mesh-verkkoa, joka yhdistää langattomuuden ja kodin nykyiset johdot, joten valoja voidaan hallita myös Wi-Fi-verkon ollessa alhaalla. Tuotteet ovat toistaiseksi saatavilla ainakin Yhdysvalloissa.

Lähde: Smartlabsin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia