AppleiOSYleinen

iPhone 8 ja iPhone 8 Plus ensituntumia viikonlopun ajalta

Sain syyskuussa julkaistut iPhone 8 ja 8 Plus puhelimet testiin viime perjantaina ja olen nyt muutaman päivän käytön jälkeen valmis antamaan pienen katsauksen uusista laitteista. Puhelimista saapuu vielä myöhemmin luettavaksi mietteet koko testiajalta.

Vanhaa tuttua lasisella taustalla

iPhone 8 ja 8 Plus ovat mielestäni mielenkiintoinen tuote Applen tämänvuotisessa puhelinmallistossa. Uusi iPhone 8 on ulkoasultaan hyvin samanlainen viimevuotisen iPhone 7:n kanssa, joskin uutta muotoilua edustaa lasinen taustakuori, joka myös mahdollistaa toisen uuden ominaisuuden, langattoman latauksen. Vaikka internetissä pyörii paljon ivailua Applen siirtymisestä langattoman latauksen tukemiseen paljon muita merkkejä myöhemmin, on Applen siirtymä hyvä asia koko alan kannalta. Langaton lataus saattaa nimittäin viimeinkin yleistyä ja lisälaitevalmistajilla on syy lisätä ominaisuus omiin tuotteisiinsa. Myös kahviloiden ja muiden liikkeiden on järkevää satsata langattoman latauksen mahdollistaviin pöytiin, kuten esimerkiksi Suomessa Hesburger on jo tehnyt. Laitteet tukevat myös pikalatausta jota varten joudut ostamaan Applen MacBook kannettavan lataukseen suunnitellun palikan, jonka hinta yhdessä USB-C latausjohdon kanssa nousee lähelle sataa euroa. Itse akunkesto on totuttua Applea. IPhone 8 Plus mallin akunkestosta ei tarvitse huolehtia päivän aikana juurikaan, pienemmän mallin akku kestää noin työpäivän verran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkoasun osalta uudet iPhonet ovat siis hyvin samanlaisia edellisen sukupolven 7 ja 7 Plus mallien kanssa ja omaavat samat LCD-teknologiaan pohjautuvat näytöt kuin edellisenä vuonna. Näytöissä uutuutena on ”True Tone” teknologia, joka säätää näytön värejä paremmin vastaamaan ympäristöä ja jonka tarkoituksena on väsyttää vähemmän silmiä. Itse otin heti ominaisuuden pois käytöstä näytön keltaisuudesta johtuen. LCD-näytöstä johtuen iPhone 8 ja 8 Plus saattavat olla kuitenkin varteenotettava vaihtoehto niille, jotka pelkäävät AMOLED näyttöjen nk. ”Burn” ongelmia, joissa näytön pikselit näyttävät vaaleaa taustaa vasten haamukuvia.

Suorituskyky ”kympin” tasolla

iPhone 8 ja 8 Plus olisivat minä tahansa vuonna olleet Applen parhaat puhelimet koskaan, mutta valitettavasti pitää todeta, että laitteista on hävinnyt uuden puhelimen tuntu lähes kokonaan, eikä uusi ja todella kaunis lasinen takaosa pelasta laitetta etuosan valtavilta reunoilta verrattuna muihin nykyaikaisiin puhelimiin tai edes valmistajan omaan iPhone X -lippulaivaan. iPhone 8 ja 8 Plus jakaa saman ”A11 Bionic” prosessorin kuin isoveli X, joten myös laitteiden suorituskyky on samalla tasolla iPhone X:n kanssa. Suorituskykyparannus on jokapäiväisessä käytössä huomattava jopa edellisvuoden iPhone 7 Plussaan verrattuna, mutta ei mielestäni riittävän iso oikeuttaakseen uuden n.900€ arvoisen puhelimen oston.

iPhone 8 ja 8 Plus ovat selkeästi paranneltuja versioita edellisvuoden puhelimiin nähden, mutta silti niiden pitäisi tuoda jotain konkreettista uutta tarjolle, jotta päivittäminen iPhone 7 tai 7 Plus käyttäjille olisi kannattavaa. Raportit kertovat Applen jo vähentävän pienimmän iPhone 8 mallin valmistusta iPhone X:n tieltä, sillä sen suosio on yllättänyt korkeasta hinnasta huolimatta. Valitettavasti näyttää siltä, että tämän vuoden perusmallin iPhonet jäävät ikävästi väliinputoajiksi, joiden suosio ei päätä huimaa. iPhone 8 Plus mallia on mennyt hyvin kaupaksi ja sen saatavuus on vieläkin hieman heikkoa mutta halvempaa iPhone 8 mallia on saatavilla jo melkein kaikkia kokoonpanoja suoraan hyllystä. Tämä kertonee kaiken oleellisen puhelimien suosion jakautumisesta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple