HuaweiYleinen

Jättivuoto ei jätä paljoa mielikuvituksen varaan – tältä näyttää Huawei Mate 40 Pro

Huawei tulee tällä viikolla julkaisemaan yhtiön tuoreimmat huippuluokan Mate 40 -malliston älypuhelimet, mutta jo ennen tätä WinFuture.de -sivusto on saanut käsiinsä kuvia sekä tietoja Mate 40 Prosta. Vuotaneet kuvat paljastavat Mate 40 Pron ulkoisen muotoilun kokonaisuudessaan. Puhelimen takaosassa on massiivinen pyörä kamera-alue, kun taasen etuosassa on reunoilta kaartuva näyttö.

Winfuture.de -sivuston tietojen mukaan Huawei Mate 40 Prossa olisi 6,76 tuuman OLED-näyttöpaneeli, jossa on 2772 x 1344 pikselin tarkkuus. Näyttö tulee olemaan myös vahvasti taivutettu reunoilta, jonka lisäksi vuoto kertoo näytössä olevan optinen sormenjälkilukija.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuodossa kerrotaan Mate 40 Pron olevan varusteltuna Kirin 9000 -järjestelmäpiirillä, joka on Huawein uusi huippuluokan 5 nm piiri. Järjestelmäpiirin kerrotaan koostuvan kahdeksasta ytimestä, jossa on neljä 2,04 GHz:n maksimi taajuudella hyrräävää Cortex-A55-ydintä, kolme 2,54 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A77-ydintä sekä yksi tehokas 3,13 GHz:n kellotaajuudella hyrräävä Cortex-A77-ydin. Tietojen mukaan Kirin 9000 tulisi haastamaan erityisesti jo nyt puhelimissa nähtävän Snapdragon 865+ -järjestelmäpiirin suorituskykynsä osalta.

Kirin 9000 tulee saamaan tietojen mukaan myös Mali-G78 -grafiikkaprosessorin sekä integroidun 5G-modeemin, joka tukee todennäköisesti vain sub-6 Ghz -verkkoja. Huawein kerrotaan tulevan tarjoamaan Mate 40 Prota Euroopassa vain yhdessä versiossa, jossa on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä UFS 3.1 -tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroiden osalta vuoto povaa Mate 40 Prohon jälleen erinomaista Leica-kolmoiskameraa. Pääkameran kerrotaan olevan 50 megapikselin suuruinen ja siinä on f/1.9-aukko ja optinen kuvanvakain. Toinen kameroista on 20 megapikselin ultralaajakulmakamera, jossa on f/1.8-aukko. Kolmas kameroista kerrotaan olevan 12 megapikselin periskooppikamera, jossa on f/3.4-aukko. Kuvissa nähtävä neljäs sensori on huhun mukaan laser-automaattitarkennus, jonka rinnalla on myös jokin uuden tyyppinen lisäanturi. Vuodossa kerrotaan Mate 40 Pron tarjoavan myös 8K-videokuvauksen ja 5x optisen zoomauksen.

Mate 40 Pron etuosassa tullaan näkemään leveä reikä etukameroita varten, jossa on 13 megapikselin kamera sekä 3D-anturi. Etuosan kamerajärjestelmän pitäisi mahdollistaa puhelimen käyttö käsien eleillä. WinFuture kertoo Mate 40 Pron saavan 4400 milliampeeritunnin akun, jota ladataan tehokkaalla 65 watin SuperCharge-pikalaturilla. Mate 40 Prossa on myös langaton lataus sekä käänteinen langaton lataus, jonka avulla voidaan ladata esimerkiksi kelloja tai kuulokkeita.

Mate 40 Pro tulee sivuston mukaan tarjolle avoimen lähdekoodin Android 10 -versiolla, jonka päällä hyrrää Huawein oma EMUI 11 -käyttöliittymä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei ei tule antamaan Euroopassa todennäköisesti kovin paljoa valinnan varaa Mate 40 Pron osalta. Saataville tulevien väriversioiden kerrotaan olevan musta ja hopea. Toistaiseksi Mate 40 Pron tarkkaa hinnoittelua ei ole Euroopassa tiedossa, mutta huhujen mukaan hinta saattaa nousta jopa 1100 euroon.

Lähde: WinFuture.de

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei