HMD globalNokiaYleinen

Jättivuoto: Neljä julkaisematonta Nokia-älypuhelinta paljastui – katso kuvat!

HMD Globalin on tiedetty kehittävän kovaa tahtia uusia Nokia-älypuhelimia, sillä aikaisemmin on vuotanut tulossa olevan laitteet muun muassa koodinimillä ”Drake Lite”, ”Shadowcat”, ”Waterworld” sekä ”Weekend”. Nyt tunnettu vuotaja Evan Blass on julkaissut sopivasti neljästä Nokia-puhelimesta kuvia, joille aikaisemmin vuotaneet koodinimet todennäköisesti kuuluvat. Blass on julkaissut samalla myös laitteiden mallikoodit, mutta varsinaisia mallinimiä ei ole vielä tiedossa.

Nokia N151DL

Nokia N151DL näyttää kuvassa hyvin edulliselta älypuhelimelta, mutta se jatkaa nykyisten Nokia-puhelimien muotoilua. Puhelimen takaosassa on pyöreä kamera-alue, jossa on yksi kamera sekä LED-salamavalo. Takaosassa on myös Nokia-logo ja kaiutin. Etuosassa on tasainen näyttöpaneeli, jossa on etukameraa varten tehty pisaralovi. Näytön alapuolella on myös suuri kaistale Nokia-logoa varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen oikeassa kyljessä on nähtävästi virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, kun vasemmassa kyljessä on SIM-korttitelakka. Puhelimen yläreunassa nähdään 3,5 mm kuulokeliitin sekä mikrofoni. Kuvista ei paljastu oikeastaan mitään muuta. Nähtävästi sormenjälkilukijaa ei puhelimessa ole.

Nokia N150DL

Nokia N150DL on jo hieman erilaisempi Nokia-puhelin, sillä HMD Global hyödyntää takaosassa laatikkomaista kamera-aluetta, jollaista ei ole aikaisemmin Nokia-puhelimissa ollut. Kamera-alueessa on nähtävästi kolme kameraa sekä LED-salamavalo. Takaosassa on esillä myös Nokia-logo. Etuosassa on myöskin pisaralovella varusteltu näyttöpaneeli ja näytön alapuolella on paksu kaistale Nokia-logoa varten.

Kuvat paljastavat laitteen alareunassa olevan kaiutin, USB-C-latausliitin sekä mikrofoni. Yläreunassa nähdään 3,5 mm kuulokeliitin sekä mikrofoni. Oikeaan kylkeen HMD Global on nähtävästi sijoittanut äänenvoimakkuuspainikkeet sekä integroidulla sormenjälkilukijalla varustellun virtapainikkeen omaan syvennykseensä. Vasemmassa kyljessä nähdään ainoastaan SIM-korttiluukku.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia N1530DL

Nokia N1530DL on nähtävästi erittäin edullinen älypuhelin, joka voidaan päätellä epätarkasta kuvasta. Puhelimen takaosassa on tasan yksi kamerasensori ja LED-salamavalo. Takaosassa nähdään myös Nokia-logo ja kaiutin. Etuosassa on esillä 18:9-kuvasuhteen näyttöpaneeli, jossa on paksut kehykset. Etuosassa on esillä puheluihin käytettävä kuuloke, etukamera sekä Nokia-logo. Kuvasta voidaan nähdä alareunassa olevan latausliitin ja yläreunassa on kuulokeliitin. Oikeassa kyljessä on virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet.

Nokia N152DL

Nokia N152DL on nähtävästi nelikosta kaikista parhaiten varusteltu ja muotoilullisesti hyvin läheistä sukua Nokia N150DL -mallille. Takaosassa on laatikkomainen kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Takaosassa on myös Nokia-logo. Etuosassa on esillä pisaralovella varusteltu näyttöpaneeli ja näytön alareunassa on paksu kaistale Nokia-logoa varten.

Laitteen yläreunassa on esillä 3,5 mm kuulokeliitin ja mikrofoni. Alareunassa nähdään USB-C-liitin, kaiutin sekä mikrofoni. Oikeaan kylkeen HMD Global on asettanut äänenvoimakkuuspainikkeet sekä sormenjälkilukijan, joka on integroituna virtapainikkeeseen. Vasemmassa kyljessä on SIM-korttiluukku sekä Google Assistant -painike.

Toistaiseksi yhdestäkään nyt vuotaneesta Nokia-puhelimesta ei ole tarkempia tietoja. Kaikki asettuvat tuttuun HMD Globalin tyyliin kuitenkin edulliseen hintapisteeseen, eikä vuodoissa nähty odotettua lippulaivapuhelinta. HMD Global ei ole vielä vahvistanut julkaisevansa uusia puhelimia lähiaikoina, joten laitteiden julkaisua voidaan odottaa aivan vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa.

Lähde: Twitter (Evan Blass)  

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

  1. Onhan se jotain ihan uskomatonta, aivan valtavaa että takapuolen kamera-alue muuttuu 3 vuoden jälkeen. Oho! Mutta etupuoli joka lienee se jota katsellaan päivittäin on täsmälleen sama kohta neljättä vuotta. Vau. HMD Globalin kehitysosastolla paiskitaan tosissaan duunia?

    1. Joo-o ja 4 erilaista puhelinta? Nuo on kaikki samoja luureja.

  2. Kaikissa varmaan tuttuun tapaan snapdragon 480 🤦🏻‍♂️

  3. Hienoa Nokia, kaikkea hyvää ja menestystä jatkossakin!
    Ollaan ylpeitä Suomalaisuudesta…🤗

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global