HuaweiSamsungYleinen

Jättiyllätys: Huawei ohitti huhtikuussa Samsungin maailman suurimpana älypuhelinvalmistaja

Huawein on jatkuvasti raportoitu menettäneen markkinaosuuksia Euroopan markkinoilla Yhdysvaltojen asettamien rajoituksien takia, mutta silti Huawei on suoriutunut globaalisti yllättävän hyvin. Tutkimusyhtiö Counterpointin tietojen perusteella Huawei ohitti myöskin ensimmäistä kertaa Samsungin markkinoiden suurimpana älypuhelinvalmistajana huhtikuussa 2020.

Huhtikuussa 2020 Huawein markkinaosuus globaaleista älypuhelintoimituksista oli 19 prosenttia, kun eteläkorealaisen Samsungin vastaava lukema oli vain 17 prosenttia. Huawei suoriutui erityisesti hyvin kotimarkkinoillaan Kiinassa, sillä kiinalaiskuluttajat ovat suosineet Huawein tuotteita aikaisempaa enemmän siitä lähtien, kun Yhdysvallat asetti yhtiön kieltolistallensa vuoden 2019 toukokuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koronaviruksen on kerrottu vaikuttaneen huhtikuussa valtavasti Samsungin myyntiin Intiassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Valtioiden asettamien koronavirusrajoituksien takia monissa maissa älypuhelimien kysyntä tippui selvästi, mutta Kiinan markkinat alkoivat elpyä maaliskuussa, joka on myös Huawein tärkein markkina-alue.

Yhdysvaltojen asettamat rajoitukset Huaweille eivät ole suuremmin vaikuttaneet yhtiön laitteiden kysyntään Kiinassa, sillä Kiinassa Googlen palveluita ei muutenkaan käytetä. Euroopassa Googlen palveluiden puuttuminen on aiheuttanut kuluttajien siirtymisen kilpaileviin tuotteisiin, sillä monet kuluttajat ovat tottuneet käyttämään Googlea sekä tärkeät Android-sovellukset ovat liitettynä vahvasti Googlen palveluihin.

Vaikka Huawei menestyikin huhtikuussa paremmin kuin Samsung, ja nousi tämän ansiosta markkinoiden suurimmaksi, niin Huawein ilonaiheet tulevat todennäköisesti loppumaan hyvin pian. Älypuhelimien kysyntä kasvanee jälleen koronavirusrajoituksien purun jälkeen ympäri maailmaa, jolloin Samsung pystyy myymään laitteitaan jälleen todennäköisesti enemmän kuin Huawei.

Lähde: Gizmochina.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei