AndroidJollaSailfish OSYleinen

Jolla ja Zipper kehittävät älypuhelinratkaisua kryptovaluutoille ja lohkoketjusovelluksille Sony Xperia -laitteisiin

Sailfish OS -käyttöjärjestelmää kehittävä Jolla ja lohkoketju-startup Zipper julkistivat tänään aloittavansa mobiili- ja lohkoketjuteknologioiden kehittäjille suunnatun yhteisöohjelman, jonka tavoitteena on kehittää turvallinen ja helppokäyttöinen älypuhelinratkaisu kryptovaluutoille ja lohkoketjusovelluksille. Zipper aloittaa tänään oman kryptovaluuttaansa ennakkomyynnin.

Lohkoketjuteknologian maailmanlaajuinen yhteisö kasvaa vauhdilla. Tällä hetkellä käynnissä on yli 1000 julkista sovellusprojektia, joissa hyödynnetään lohkoketjua. Kryptovaluuttojen käyttäjiä lasketaan olevan maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa. Kasvun voimakkuudesta huolimatta yksi keskeisistä tunnustetuista haasteista on maksujen käsittelyn heikko käyttökokemus sekä yhteisen kehittäjäalustan puuttuminen. Zipperin ja Jollan tavoitteena on tuoda tähän ongelmaan ratkaisu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Ensimmäisessä vaiheessa Zipperin ratkaisu tarjoaa kryptovaluuttojen käyttäjille helpon ja turvallisen tavan hoitaa päivittäisiä maksuja mobiilisti”, kommentoi Antti Saarnio, Zipperin perustaja. “Lohkoketjun ansiosta ihmiset pystyvät toimimaan omina pankkeinaan ja hallitsemaan kryptovaluuttalompakoitaan. Tällä hetkellä oman kryptoidentiteetin ja henkilökohtaisten tunnusten hallinnointi on hankalaa ja vaatii käyttäjiltä erityistä tarkkuutta. Zipperin ratkaisu tekee identiteetin ja tunnusten hallinnasta helppoa, turvallista ja automaattista sen hajautetun tunnusten tallennusratkaisun ansiosta. Aloitamme tämän ratkaisun kehittämisen Jollan Sailfish X yhteisöohjelmassa, joka tarjoaa erinomaisen kehitysalustan projektille.” 

“Lohkoketju- ja kryptovaluuttakehitys menee tällä hetkellä kovaa vauhtia eteenpäin. Jolla haluaa tarjota toimivan kehitysympäristön hajautettujen sovellusten kehittäjille ja muille lohkoketjuteknologian pioneereille”, kommentoi Jollan toimitusjohtaja Sami Pienimäki. “Kryptovaluutat ovat myös erinomainen tapa palkita oman Sailfish-yhteisömme aktiivijäseniä. Tällainen mekanismi on meiltä aikaisemmin puuttunut.”

Zipper on avoin sovellusalusta, johon ovat tervetulleita kaikentyyppiset lohkoketjua hyödyntävät sovellukset. Jollan lisäksi kumppaneina ovat jo sveitsiläinen lohkoketjuprojekti Streamr, joka on keskittynyt reaaliaikaiseen tiedon monetisointiin sekä Nebulas, jonka perustajat ovat Kiinan lohkoketjupioneereja ja joka on kehittänyt toimivan hakukoneen lohkoketjuprojekteille.

Pian tulossa Sony Xperia -laitteille – ohjelman rekisteröityminen nyt käynnissä

Jollan ja Zipperin tavoitteena on tuoda Zipper-kehitysalusta Sailfish X:llä pyöriviin Sony Xperia laitteisiin vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana. Samaan aikaan Zipper on tuomassa alustaa myös useille Android-laitteille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kehittäjät ja muut aiheesta kiinnostuneet voivat nyt rekisteröityä kehittäjäohjelmaan ja osallistua Zipper-alustan oman kryptovaluutan ennakkomyyntiin. Valitut osallistujat saavat Sony Xperia älypuhelimen, varhaisen pääsyn Zipper-alustalle sekä Zipper-alustan kryptovaluuttaa (ZIP token), joka toimii alustan vaihdantavälineenä.

Zipper toivottaa alustalleen kaikenlaiset lohkoketjua hyödyntävät projektit sekä kaikki lohkoketju- ja mobiilialan pioneerit, jotka uskovat samaan visioon. Jolla aikoo käyttää Zipper-alustan omaa kryptovaluuttaa Sailfish-yhteisön aktiivisten kehittäjien ja muiden jäsenten palkitsemiseen.

Zipper-alustan oman kryptovaluutan rajattu ennakkomyynti aukeaa tänään osoitteessa: www.zipperglobal.com.

Lähde: Jollan lehdistötiedote, Zipper

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android