JollaYleinen

Jolla julkaisi ja laittoi jakoon uuden Sailfish OS 4.2 -päivityksen – sisältää uusitun jakamisjärjestelmän ja uudistuksia kameraan

Suomalainen Jolla on julkaissut järjestyksessään kolmannen Sailfish OS -version tämän vuoden aikana, joka on versionumeroltaan Sailfish OS 4.2 sekä nimeltään ”Verla”. Kyseessä on päivitys, joka tuo paljon muutoksia konepellin alle, mutta myös muutamia selvästi nähtäviä uusia ominaisuuksia. Jolla on muun muassa uusinut käyttöjärjestelmän jakamisjärjestelmän ja tehnyt parannuksia kameraan.

Jollan mukaan suuri näkyvä muutos on jakamisjärjestelmä. Jakamisjärjestelmää on muokattu nyt niin, että se ei ole enää upotettuna sovelluksen käyttöliittymään, vaan nyt se on ponnahdusikkuna. Uusi toteutus mahdollistaa sovelluksien käyttöoikeuksien vähentämisen ja tietoturvan parantamisen. Lisäksi kyseessä on hyvä uudistus sovelluskehittäjille, sillä nyt jakamisjärjestelmä on myös muiden käytettävissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sailfish OS 4.2 pitää sisällään myös Sticky App Grid -uudistuksen. Jollan mukaan korkean kuvasuhteen laitteilla, kuten Xperia-puhelimilla voi olla vaikeuksia ylettyä näytön yläreunaan yhdellä kädellä. Nyt ratkaisuksi on tehty mahdollisuus sovellusnäkymän nostamiseksi vain näytön kolmannekseen, jolloin ylhäällä olevat sovellukset voidaan avata helpommin.

Kalenterisovelluksen päänäkymään on nyt tehty myös muutoksia. Jolla on muuttanut tapahtumien indikaattoreita kuukausiruudukossa selvemmäksi. Jolla kertoo jatkaneensa myös selaimen kehittämistä, sillä nyt mukaan on tuotu mahdollisuus määrittää latauskansio ja muokata kirjautumistietoja. Sivuvalikkoon ja välilehtiluetteloon on tehty muutoksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerasovellukseen Jolla on tuonut myös muutoksia, sillä mukaan on saatu tuki useille zoomaustasoille. Esimerkiksi Xperia 10 II -puhelimien useiden kameroiden takia on nyt jouduttu tekemään tuki useiden takakameroiden välillä vaihtamiseen. Jolla kertoo testanneensa kamerassa myös HDR- ja urheilutiloja, mutta toistaiseksi niitä ei ole vielä tuotu kamerasovellukseen. Jollan mukaan kaikissa laitteissa toteutukset ovat erilaisia, joten ominaisuudet eivät toimi kunnolla.

Xperia 10 II -puhelimeen Jolla on tuonut tarjolle myös tekstin ennakoimisen virtuaaliseen näppäimistöön. Jolla on onnistunut korjaamaan ongelman, joka on ollut Xperia 10 II -puhelimessa aina läsnä. Kyseessä oli ensimmäinen laite, jossa toimitettiin käyttöjärjestelmä 64-bittisenä versiona ja aikaisemmissa laitteissa käytetty tekstin ennustusmoottori ei tukenut ominaisuutta. Tarkemmat tiedot Sailfish OS 4.2 -päivityksen muutoksista löytyvät Jollan sivuilta tämän linkin takaa.

Lähde: Jolla Blog

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla