JollaSailfish OS

Jolla sai turvattua yhtiön toiminnan – tulossa erityinen tuotteisiin liittyvä yllätys

IMG_6670Jolla ilmoitti tänään lehdistötiedotteessaan saaneensa uuden rahoituksen kasaan, joka varmistaa yhtiön toimintojen jatkumisen aina tämän vuoden loppuun saakka. Jolla kertoo myös sopineensa vapaaehtoisesta velkajärjestelyistä suurimpien velkojiensa kanssa ja peruneensa velkasaneeraushakemuksensa. Yhtiö kertoo myös rekrytoivansa uusia ohjemistokehittäjiä vauhdittamaan tuotekehitystä.

Tiedotteessa Jolla kertoo uuden rahoituksen olevan suuruudeltaan yhteensä 12 miljoonaa dollaria. Yhtiö keskittyy kehittämään Sailfish OS -käyttöjerjestelmää sekä viemään Jolla Tablet -projektin loppuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Vakavien taloushaasteidemme jälkeen olemme nyt päässeet pois viimeisimmästä kuolemanlaaksosta ja jatkamme vahvasti eteenpäin”, kommentoi Antti Saarnio, Jollan hallituksen puheenjohtaja. “Hyvien neuvotteluiden ja velkojiemme tuen avulla olemme myös onnistuneet välttämään raskaan velkasaneerausprosessin Suomessa. Uskon, että tämä hyödyttää kaikkia osapuolia. Uusi rahoitus kantaa yhtiötä vuoden loppuun, ja se antaa meille myös hyvää aikaa valmistella jatkorahoitusta. Nyt voimme keskittyä pääasiaan eli Sailfish OS -käyttöjärjestelmän edelleen kehittämiseen, johon olemme myös paraikaa rekrytoimassa uusia kehittäjiä.”

Sailfish OS -käyttöjärjestelmän lisensointi on lähtenyt hyvin käyntiin ja ensimmäinen puhelin on tulossa markkinoille pian. Jolla ilmoitti jo viime vuonna yhteistyöstä Intian suurimman puhelinvalmistajan Intex Technologiesin kanssa. Intexin ensimmäinen Sailfish OS -puhelin Aqua Fish on tulossa markkinoille lähikuukausina. Toinen Jollalle tärkeä lisensointikumppani on Turing Robotics Industries, joka on tuomassa ensimmäisen puhelimensa markkinoille jo tässä kuussa.

“Sailfish OS toimii jo vauhdikkaasti Turingin älypuhelimessa, ja olemme nyt yhdessä Turingin kanssa työstämässä tarvittavia toiminnallisuuksia puhelimeen”, Antti Saarnio kommentoi. “Uskomme, että Suomessa on mahdollista valmistaa Turingin kaltaisia, erityisille kohderyhmille suunnattuja älypuhelimia. Tuemme Turingia tässä tavoitteessa parhaamme mukaan.”

Jolla kertoo tiedotteensa lopussa lyhyesti myös uudesta Sailfish OS -yhteisöohjelmasta, joka julkistettanee lähiviikkojen aikana.Tiedotteessa ei vielä tarkasti avata mitä yhteisöohjelma pitää sisällään, mutta sen odotetaan pitävän sisällään erityisen tuotteisiin liittyvän yllätyksen Sailfish OS -yhteisölle.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla