AndroidHMDNokiaYleinen

Jollan entinen markkinointijohtaja Tim McDonald johtamaan tulevien Nokia-puhelimien markkinointia

tim_mcdigital

Tim McDonald

Ex-nokialainen ja Jollan entinen markkinointijohtaja Tim McDonald on siirtynyt suomalaisen HMD globalin palkkalistoille. HMD global on viime kuukausina palkannut kymmeniä työntekijöitä, jotka ovat aikaisemmin tehneet merkittävän uran Nokialla ja Microsoftilla.

Yksi huomattavammista HMD globalille siirtyneistä henkilöistä on Tim McDonald, joka kerkesi tekemään kolmen vuoden uran Nokialla, jonka jälkeen hän siirtyi suomalaisen Jollan palkkalistoille vuonna 2013, mutta jätti yhtiön vuonna 2015 Jollan vaikeuksien takia. Jollasta McDoland hyppäsi suoraan Monami Agencyn osakkaaksi. Nyt syyskuussa McDonald on hypännyt yllättäen Nokian tuotemerkkiä uudestaan markkinoille tuovan HMD globalin kyytiin. Tim McDonald toimii HMD globalissa digitaalisen markkinoinnin johtajana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD global on kerännyt ympärillensä joukon työntekijöitä, jotka ovat olleet merkittävässä roolissa Nokialla tai Microsoftilla. Toinen merkittävä henkilö on muun muassa Dean Pattrick, joka toimi vahvasti entisen Nokian MixRadio -musiikkipalvelun markkinoinnissa. Nyt Pattrick toimii HMD global Oy:ssä ohjelmistopäälikkönä. HMD global on palkannut aikaisemminkin merkittäviä henkilöitä listoillensa. Pari kuukautta sitten Rovion entinen toimitusjohtaja Pekka Rantala nousi HMD globalin markkinointijohtajaksi. 

HMD globalilta odotetaan vielä tämän vuoden aikana useita uusia puhelimia, joista pitäisi löytyä Googlen Android -käyttöjärjestelmä. Viime viikolla saimme kuulla vuotaneesta Nokia D1C -puhelimesta, josta odotetaan ensimmäistä HMD globalin Nokia-puhelinta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android