JollaOystersSailfish OSYleinen

Jollan Sailfish OS-käyttöjärjestelmästä tuli ainoa virallisesti Venäjällä hyväksytty mobiilikäyttöjärjestelmä

oysters-omp

Venäjällä julkaistu Oysters SF

Suomalainen mobiilikäyttöjärjestelmää kehittävä Jolla on tänään kertonut lehdistötiedotteessaan, että yhtiön oma Sailfish OS on virallisesti hyväksytty ainoana mobiilikäyttöjärjestelmänä käytettäväksi Venäjän
valtion ja valtio-omisteisten yritysten tulevissa mobiililaitehankinnoissa. Samalla Jolla kertoo keskustelevansa paikallisten mobiiliekosysteemin luomisesta Kiinassa ja Etelä-Afrikassa.

Jo viime vuonna Venäjän viestintäministeriö antoi tukensa Sailfish OS:n Venäjä-agendalle, osana Venäjän pitkäaikaista tavoitetta rakentaa maahan itsenäisempi IT- ja mobiiliekosysteemi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Sailfish OS:n kehitys Venällä on osa Jollan laajempaa strategiaa, jonka tavoitteena on mahdollistaa itsenäisten mobiilitoimintaympäristöjen luominen eri maihin”, kommentoi Sami Pienimäki, Jollan toimitusjohtaja. “Ratkaisumme perustuu avoimeen lähdekoodiin ja yhteistyömalliin, jolla järjestelmän perusta voidaan luoda tehokkaasti kuudessa kuukaudessa paikallisen kumppanin kanssa. Päänavaus Venäjällä on meille erittäin tärkeä ja se on osoitus maastrategiamme mahdollisuuksista. Olemme nyt aloittaneet tämän strategian menestyksekkäästi BRICS-maissa ja haemme jatkuvasti uusia asiakkuuksia eri puolilta maailmaa.”

Olemme SuomiMobiilissa kertoneet jo aikaisemmin yrityksestä nimeltä Open Mobile Platform Ltd., jonka tarkoituksena on kehittää Sailfish OS Venäjän markkinoille sopivaksi ja vastata asiakkaiden paikallisiin tarpeisiin. Open Mobile Platform on aloittanut paikallisten kehittäjien rekrytoimisen ja kehittäjäyhteisön rakentamisen.

“Uskomme, että avoimeen lähdekoodiin perustuva, itsenäinen Sailfish OS on tulevaisuuden mobiilikäyttöjärjestelmä, jolla on valtava potentiaali Venäjällä ja muualla”, kommentoi Pavel Eyges, Open Mobile Platformin toimitusjohtaja. “Venäjällä Sailfish OS:n kehittäminen perustuu osallistumisen ja kumppanuuden periaatteille ja olemmekin edenneet vahvasti sekä yrityskumppaneiden että kehittäjäyhteisön laajentamisessa.”

Jolla on kuluvan vuoden aikana saanut markkinoille pienen erän Jolla C -puhelimia sekä tuonut Intiassa saataville yhteistyössä Intexin kanssa Sailfish OS-puhelimen. Jollan mukaan Aqua Fish on jäämässä toistaiseksi intialaisen Intexin ainoaksi Sailfish OS -puhelimeksi, eikä uutta puhelinta ole suunnitelmissa. Tänä vuonna myös Suomeen muuttanut Turing Robotic Industries on saanut ensimmäiset Turing Phone -puhelimensa toimitettua, joista löytyy Sailfish OS-käyttöjärjestelmä. Jollan mukaan uusia Sailfish OS -laitteita voi tulla saataville vuoden 2017 aikana.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla