Jolla

Jollan toimitusjohtaja jättää yhtiön. Jolla keskittyy Sailfishin lisensoitiin

Kerroimme tänään Jollan uudesta aikakaudesta, josta yhtiön perustaja Antti Saarnio kertoi aamulla Twitterissä. Jolla tiedotti hetki sitten yhtiön tämän hetkisen toimitusjohtajan Tomi Pienimäen jättävän yhtiön ja siirtyvän uusin tehtäviin yhtiön ulkopuolella. Tomi Pienimäen tilalle nousee Jollassa alusta asti mukana ollut Antti Saarnio.

”Jokainen nuori yhtiö vaatii aikaa löytääkseen strategisen kiintopisteensä, ja uskon, että Jolla on nyt sen löytänyt”, Antti Saarnio sanoo. “Meillä on huimat mahdollisuudet Sailfish OS:n lisensoinnissa maailmalla, ja olen erittäin ylpeä ja innokas voidessani ottaa Jollan ohjat purjehtiessamme uuteen vaiheeseen. Sailfish OS -käyttöjärjestelmää on kehitetty kolme vuotta, ja olemme nyt pääsemässä suuremmille vesille lisensointistrategiassamme. Tämä vaatii koko Jolla-tiimiltä keskittymistä ohjelmistotuotantoon.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jolla on läsnä ensi viikolla alkavilla Mobile World Congress Shanghai messuilla, jolloin yhtiö kertoo edistystä Sailfish OS lisensointi-liiketoiminnasta. Jolla ei kuitenkaan suoraan sano, että ensi viikolla nähtäisiin uusia Sailfish-puhelimia. Tulemme kuulemaan asiasta enemmän ensi viikon aikana.

”Tämä on tärkeä tapahtuma meille, ja oikea paikka näyttää, mitä olemme saavuttaneet viime kuukausina, erityisesti Intiassa ja Venäjällä,”

Jolla tulee myös siirtämään laitekehityksen uuteen Jolla Devices-yhtiöön, josta tiedotetaan erikseen kesän jälkeen.

“Näemme loistavan tulevaisuuden myös Jollan omille tuotteille. Jollan kaltaisille erilaisille mobiililaitteille, joissa on vahva yksityisyydensuoja, on varmasti kysyntää. Tämän takia olemme päättäneet jatkaa tätä liiketoimintaa omassa yhtiössä.”

Laitepuolella Jolla työskentelee tällä hetkellä Jolla Tablet -tuotteen viimeistelyn kanssa, ja tavoitteena on saada laitteet jakeluun joukkorahoituskampanjaan osallistuneille mahdollisimman pian.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Jolla Tabletin Sailfish OS 2.0 -ohjelmisto on erittäin hyvällä mallilla, mutta meillä on ollut toimitusongelmia erään komponentin kanssa. Uskomme asian ratkeavan pian”, Saarnio sanoo

jolla_031_storm

Lähde

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla