JollaYleinen

Yrityssaneeraus päätökseen: Jollyboys Oy ostaa Sailfish OS -käyttöjärjestelmästä tutun Jolla Oy:n liiketoiminnan – Autoalan liiketoiminta uuden tytäryhtiön alaisuuteen

Antti Saarnio, Jollan yksi perustajista.

Sailfish OS -käyttöjärjestelmästä sekä puhelimista tutuksi noussut Jolla Oy haettiin kesällä yrityssaneeraukseen. Yhtiö on kertonut uusista tuulista tänään, sillä yhtiö on päässyt eroon ongelmaksi muodostuneesta venäläisomistuksesta.

Jolla Oy:n koko liiketoiminta ja henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön, kun yhtiön entinen johto ostaa Jollan liiketoiminnan. Uuden yrityksen nimi on nähtävästi Jollyboys Oy. Asia saatiin ratkaistua Pirkanmaan käräjäoikeuden 24.11.2023 vahvistettua yrityssaneerausohjelman, joka velvoittaa yhtiön myymään sen liiketoiminnan kokonaisuudessaan toiseen yhtiöön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhtiön kerrotaan etsineen ratkaisua haastavaan omistusrakenteeseensa vuoden 2022 alusta, jolloin yhtiö ryhtyi tavoittelemaan venäläisomistuksesta irtautumista. Lopulta yhtiö ajautui keväällä 2023 velkojien hakemana yrityssaneerausmenettelyyn. Prosessia vetämään käräjäoikeus nimitti selvittäjän, jonka saneerausohjelmaehdotus hyväksyttiin 24.11.2023 Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Saneerausohjelmaehdotus hyväksyttiin velkojien äänestystuloksen perusteella.

”Kävimme omistajien kanssa keväästä 2022 kevääseen 2023 sitkeitä neuvotteluita, jotka päättyivät tuloksettomina. Olen erittäin tyytyväinen, että suomalainen saneerausmenettely tarjosi ratkaisun tähän pattitilanteeseen ja nyt yhtiön johto sekä henkilöstö pystyvät jatkamaan ja luomaan uutta kannattavaa ja kasvavaa liiketoimintaa asiakkaidensa kanssa sekä kehittämään yhteistoimintaa uskollisen yhteisön kanssa”, kertoo ostajayrityksen hallituksen puheenjohtaja ja yksi Jollan alkuperäisistä perustajaosakkaista Antti Saarnio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yrityssaneerausmenettelyssä toteutettiin liiketoimintakauppa, jonka seurauksena uusi yhtiö jatkaa Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittämistä ja myyntiä asiakkaille ympäri maailman. Yhtiö näkee, että erityisesti tekoälyn aikakaudella Sailfish OS -käyttöjärjestelmän tarjoama suoja yksityisyydelle nousee merkittäväksi tekijäksi.

“Lähdemme yhdessä Jollan yhteisön kanssa kehittämään ja viemään Sailfish OS -käyttöjärjestelmää AI-aikakaudelle. Uusi yhtiö on jo sopinut yli 10 miljoonan euron rahoituksesta uuden strategian toteutusta varten”, Saarnio jatkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Olen iloinen erityisesti Jollan uniikkia teknologiaa käyttävien kumppaneiden sekä äärimmäisen sisukkaan tiimin puolesta, että tämä tarina jatkuu turvallisesti kotimaisissa käsissä. Nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa meidän on suojeltava kansallista etua myös suomalaisen huipputeknologian saralla, ja nyt se toteutuu Jollan toimintojen osalta täsmällisesti”, kertoo Sami Pienimäki, Jolla Oy:n toimitusjohtaja.

Jolla on viime vuosina keskittynyt myös autoalan ohjelmistoihin, joka eriytetään nyt uuden tytäryhtiön alaisuuteen. Uuden tytäryhtiön nimi on Seafarix Oy, ja sitä tulee johtamaan Jollan entinen myyntijohtaja Petteri Paasila.

”Jollan käyttöjärjestelmäosaaminen on viime vuosina osoittautunut erittäin arvokkaaksi autoteollisuudelle, ja automotive-liiketoiminnan osuus yhtiön liikevaihdosta on kasvanut systemaattisesti”, Seafarixin toimitusjohtaja Petteri Paasila sanoo. ”Päätimme keskittää automotive-puolen osaamiseen omaan yritykseen, jotta voimme palvella alan merkittäviä asiakkaita mahdollisimman tehokkaasti.”

Lähde: Tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla