JollaSailfish OSYleinen

Jollaa haetaan yrityssaneeraukseen velkojien toimesta – Pyrki irtautumaan venäläisomistuksesta

Hämeen Sanomat on tänään uutisoinut asianajajatoimistojen hakevan suomalaista Jollaa yrityssaneeraukseen. Saneerausmenettelyhakemuksen ovat jättäneet Pirkanmaan käräjäoikeudessa kesäkuun alussa asianajajatoimistot Castrén & Snellman Oy sekä Borenius Asianajotoimisto Oy.

Jolla tunnettiin alun perin Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittäjänä, jonka lisäksi yhtiö toi markkinoille muutamia omia älypuhelimiaan. Puhelimista luovuttiin, jonka jälkeen yhtiö keskittyi vahvemmin Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kehittämiseen. Myöhemmin Jolla on hakenut kasvua muun muassa autoteollisuudesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuosina Jolla on tehnyt kauppaa myös venäläisten kanssa, jossa Sailfish OS -käyttöjärjestelmästä tehtiin oma Aurora OS -versio. Viime vuonna Venäjän hyökätessä Ukrainaan huomasi Jolla ongelmaksi venäläiskumppanuudet. Tuolloin Jollan tilanne oli haastava, sillä yhtiön suurin omistaja oli epäsuorasti venäläinen Rostelecom. Kyseessä on venäläinen pörssiyhtiö, josta Venäjän valtio omistaa noin 45 prosenttia.

Viime vuonna Jollan kerrottiin ajaneen Venäjän liiketoimintaansa alas jo vuodesta 2021 lähtien, eikä yhtiölle kerrota kertyvän mitään liikevaihtoa Venäjältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jollan tavoitteena oli löytää omistusjärjestely, jossa yhtiöön löytyisi tasapainoinen omistusrakenne ja venäläinen omistus laskisi selvästi pienemmäksi. Viime vuonna Jollan hallituksen puheenjohtaja Samuli Simojoki kertoi, että Jollalla ei ole tulevaisuutta, jos venäläisomistuksesta ei irtauduta.

Lähde: Hämeen Sanomat (maksumuurin takana), Maksukyvyttomyysrekisteri.om.fi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla