SamsungYleinen

Kamerareikäisellä näytöllä varusteltu Samsung Galaxy A8s julkaistiin Etelä-Koreassa Galaxy A9 Pro (2019) -puhelimena

Samsung Galaxy A9 Pro (2019)

Samsung on julkaissut kotimarkkinoillaan Etelä-Koreassa Galaxy A9 Pro (2019) -älypuhelimen. Kyseessä on täysin sama puhelin kuin jo Kiinassa joulukuussa julkaistu Galaxy A8s. Samalla kyse on Samsungin ensimmäisestä älypuhelimesta, jossa on näyttöön integroituna etukamera. Puhelimen julkaisu Etelä-Koreassa ei vielä vahvista, että Galaxy A9 Pro (2019) tultaisiin näkemään myös Euroopassa, mutta laitteen voidaan olettaa tulevan myös globaalisti tarjolle.

Puhelimen näyttö on kooltaan 6,4 tuumaa ja siinä on 1080 x 2340 pikselin tarkkuus sekä 19.5:9-kuvasuhde. Samsung on pystynyt minimoimaan näyttöä kiertävät kehykset ja uusi kamerareikä mahdollistaa näytön viemisen myös aivan laitteen yläreunaan asti. Tehoista on vastaamassa Qualcommin Snapdragon 710-järjestelmäpiiri, jonka yhteyteen on liitetty 6  gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on mukavat 128 gigatavua, jota on myös mahdollista laajentaa maksimissaan 512 gigatavun muistikortin avustuksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita Galaxy A9 Pro (2019) -puhelimen takaosassa on peräti kolme. Pääkamerana hyödynnetään 24 megapikselin sensoria, jossa on f/1.7-aukko. Toinen kameroista on tarkkuudeltaan 10 megapikseliä ja se on varusteltu telelinssillä, joka mahdollistaa optisen zoomauksen. Kolmas kamera on tarkkuudeltaan 5 megapikseliä ja sen tarkoitus on toteuttaa syvyyskarttaa, eli bokeh-kuvia. Etukameroita on yksi ja sen tarkkuudeksi on ilmoitettu myös 24 megapikseliä. Muita Galaxy A9 (2019):n tärkeitä ominaisuuksia ovat kohtuullisen suuri 3400 milliampeeritunnin akku, USB-C-tyypin latausliitin, sormenjälkilukija takaosassa sekä Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmä.

Etelä-Koreassa uutuuspuhelin on saatavilla kolmessa värissä, jotka ovat sininen, musta/harmaa ja musta/vihreä. Galaxy A9 Pro (2019) maksaa 599,500 Etelä-Korean wonia, eli noin 470 euroa.

Lähde: Samsung (koreaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung