ViikkokysymysYleinen

Viikkokysymyksen tulokset: Android One ja OxygenOS ovat parhaimmat Android-versiot (Viikko 4)

Perjantaina julkaistussa viikkokysymyksessä etsittiin vastausta lukijoilta kysymykseen, minkä valmistajan Android-versio on paras. Vaihtoehtoja oli kuusi: HMD Globalin Android One, Samsungin One UI (tai Experience UI), Xiaomin MIUI, Huawein EMUI (tai Magic UI), LG:n LG UX sekä OnePlusin OxygenOS. Äänestysaikaa oli noin kaksi päivää ja tällä kertaa kerättiin ennätysmäärä ääniä.

Ääniä kerättiin yhteensä 376 kappaletta, eli enemmän kuin aikaisempina viikkoina. Viikkokysymyksen tuloksien perusteella erityisesti HMD Globalin hyödyntämä puhdas Android One sekä OnePlusin puhelimista tuttu OxygenOS ovat parhaimpia Android-versioita, sillä molemmat saivat 136 ääntä (36,17 prosenttia kaikista äänistä). Android One sekä OxygenOS jakavat siis ykkössijan SuomiMobiilin lukijoiden kesken. Kolmanneksi eniten äänestäjiä miellyttää Huawein EMUI-käyttöliittymä ja pian tämän perässä on Samsungin One UI -versio. Selvästi vähiten ääniä saivat Xiaomin raskaasti kustomoitu MIUI-käyttöliittymä sekä LG:n puhelimista tuttu LG UX.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ei ole kovin suuri ihme, miksi juuri Android One sekä OxygenOS miellyttävät suomalaisia kuluttajia. Muun muassa HMD Global on ahkerasti onnistunut pitämään Android One -puhelimiensa päivityslupauksista kiinni ja samalla Android One -puhelimet saavat ominaisuuksia, joita on yleisesti nähty vain Googlen omissa Pixel-puhelimissa. OxygenOS:n suosio perustuu taasen varsin puhtaaseen käyttökokemukseen sekä OnePlusin laajoihin asetuksiin. Myöskin OnePlus on onnistunut pitämään puhelimiensa päivityslupaukset kustomoidun OxygenOS-käyttöliittymän kanssa. Alapuolella on vielä kaikki viikkokysymyksen tulokset.

Minkä valmistajan Android-versio on paras?

Android One (HMD Global)
36.17%
OxygenOS (OnePlus)
36.17%
EMUI / Magic UI (Huawei/Honor)
14.36%
One UI / Experience UI (Samsung)
10.37%
MIUI (Xiaomi)
1.60%
LG UX (LG)
1.33%

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Viikkokysymys