AndroidBlocksYleinen

Kekseliäs modulaarinen Blocks -älykello pian massatuotantoon

black-front-lBrittiläinen Blocks Wearables Ltd. aloitti ensimmäisen älykellonsa joukkorahoituksen viime vuoden lopulla, jolloin yhtiö sai kasaan reilusti enemmän rahoitusta, mitä tarvetta oli. Nyt yhtiö on vihdoin esitellyt lopullisen tuotteensa, joka ei ole aivan tavallinen älykello. Ennen kellon massatuotannon aloittamista yhtiöllä on jäljellä enää laitteen viimeinen testaus.

Blocksin älykello on rakenteeltaan modulaarinen, jonka ideana on, että kelloon voi halutessaan vaihtaa erilaisia moduuleita. Kellon tärkein moduuli on niin sanotusti ”ydin”, jota ei voi muokata. Ydin koostuu 1.39 tuuman pyöreästä AMOLED-näytöstä, jonka resoluutio on 400×400 pikseliä. Ytimen sisältä löytyy Qualcommin Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiri, jonka tukena 512 megatavua RAM-muistia. Kellosta löytyy 4 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä 300 milliampeeritunnin akku. Tästä moduulista löytyvät myös Bluetooth 4.1,  Wi-Fi 802.11 b/g/n, gyroskooppi, 9-akselinen kiihtyvyysanturi, värinämoottori sekä mikrofoni. Kellon ydin on siis jo itsessään toimiva laite, mutta Blocksin älykellon erottaa muista siihen lisättävät muut moduulit, joita ovat muun muassa akkumoduuli, GPS-moduuli sekä taskulamppu moduuli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäisen sukupolven Blocks -älykello rakentuu Android 6.0 -käyttöjärjestelmän ympärille, joka on kustomoitu juuri tällä älykellolle. Älykello toimii yhdessä Android ja iOS -puhelimien kanssa. Laitteesta ei siis löydy Googlen Android Wear -käyttöjärjestelmää.

Blocks testaa nyt lopputuotetta massatuotantoon ja ensimmäiset älykellot saapuvat ennakkotilaajille syksyllä. Laite on nyt ennakkotilattavissa yhtiön verkkosivujen kautta 330 dollarin hintaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android