HMDIFA 2019NokiaYleinen

Keskihintainen Nokia 7.2 julkaistiin – 48 MP kolmoiskamera, tyylikäs design ja vanha järjestelmäpiiri

Nokia 7.2

Suomalainen HMD Global on julkaissut tänään odotuksien mukaisesti uusia älypuhelimia IFA 2019 -messuilla Berliinissä. Yksi uutuuksista on Nokia 7.2, joka on seuraaja viime vuonna julkaistulle Nokia 7.1 -mallille. HMD Global tuo uutuuspuhelimen mukana tuoretta kamerateknologiaa, tyylikkään pohjoismaisen designin ja mielenkiintoisia teknisiä ratkaisuja.

Uusi Nokia 7.2 rakentuu polymeerikomposiitista sekä lasipinnoista. HMD Globalin mukaan polymeerikomposiitti on tuplasti kestävämpää materiaalia kuin polykarbonaatti sekä puolet kevyempää kuin alumiini. Mielenkiintoista puhelimen laseissa on mattapintaisuus, sillä kaikki Nokia 7.2:n väriversiot on varusteltu mattapinnoitteella. Puhelimessa käytetään myös naarmuja hylkivää Gorilla Glass 3 -lasia, joten tuoreimpaan versioon HMD Global ei ole halunnut vielä siirtyä. Rakenteessa mielenkiintoista on myös pyöreä kamera-alue, joka tulee hieman muusta rungosta ulospäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 7.2:n näyttö on kooltaan 6,3 tuumaa ja se perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus sekä pisaramainen loviratkaisu. HMD Global luottaa näytössä myös tuttuun PureDisplay-tekniikkaan, joka nähtiin jo muutamassa puhelimessa viime vuonna. PureDisplay perustuu erilliseen Pixelworksin prosessoriin, jonka avulla SDR-videosisältö voidaan muuntaa HDR-muotoon reaaliaikaisesti.

Tehoista uutuuspuhelimessa vastaa jo varsin vanha Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 4 tai 6 gigatavua LPDDR4x RAM-muistia mallista riippuen. Sisäistä tallennustilaa laite tarjoaa 64 tai 128 gigatavua (e-MMC 5.1), mutta tallennustilaa voi saada tarvittaessa lisää muistikortin avustuksella aina 512 gigatavuun asti. HMD Global perusteli vanhan järjestelmäpiirin käyttöä muun muassa sillä, että Snapdragon 660 on todettu toimivaksi ja se tarjoaa sulavan käyttökokemuksen.

Kameroita Nokia 7.2:n takaosassa on peräti kolme, joten kyseessä on yksi ensimmäisistä kolmoiskamerapuhelimista HMD Globalilta. Pääkamerana toimii 48 megapikselin pääkamera, jossa hyödynnetään Quad Pixel -tekniikkaa. Pääkamerassa on muun muassa 1/2” kennokoko ja f/1.79-aukko. HMD Global on myös vahvistanut, että puhelimessa ei hyödynnetä useiden valmistajien suosimaa Sony IMX586 -sensoria. Toinen Nokia 7.2:n kameroista on ultralaajakulmalinssillä varusteltu 8 megapikselin sensori, jonka avulla pystytään ottamaan tyylikkäitä 118 asteen näkökentän kuvia. Kolmas kameroista on 5 megapikselin syvyysterävyyssensori, joka mahdollistaa tyylikkäät bokeh-kuvat. Etukameran tarkkuudeksi on ilmoitettu 20 megapikseliä. HMD Global hyödyntää kaikissa Nokia 7.2:n kameroissa ZEISS:n linssejä.

Kamerapuolella Nokia 7.2 on varusteltu muun muassa tekoälyominaisuuksilla sekä uudella ZEISS-muotokuvatilalla, joka tarjoaa erilaisia tyylejä (ZEISS Modern, ZEISS Swirl, ZEISS Smooth). Lisäksi kamera tukee myös erillistä tekoälyllä varusteltua yökuvaustilaa, jonka avulla kerrotaan olevan mahdollista saada huippuluokan hämäräkuvia myös ilman jalustaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen akku on kooltaan 3500 milliampeerituntia ja sen luvataan tarjoavan parhaimmillaan kahden päivän akunkeston. Akkua ladataan USB-C-tyypin latausliittimen kautta ja laitteessa on myöskin perinteikäs 3,5 mm kuulokeliitin. Nokia 7.2 -mallissa on myös NFC, virtapainikkeeseen integroitu ilmoitusvalo sekä erillinen Google Assistant -painike. Puhelimessa on myös takaosaan sijoitettu sormenjälkilukija.

Käyttöjärjestelmänä Nokia 7.2 -puhelimessa toimii Android 9.0 Pie ja luonnollisesti Android One -versiona, joka tarkoittaa siis puhdasta Androidia. HMD Global lupaa puhelimelle muun muassa kaksi vuotta Android-versiopäivityksiä sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä. Lisäksi Nokia 7.2 on valmis Android 10:lle, joka tulee asennettavaksi pian julkaisun jälkeen.

Nokia 7.2 on tulossa myyntiin Euroopassa kahdessa muistiversiossa, jotka ovat 4 + 64 Gt ja 6 + 128 Gt. Puhelimen hinnat ovat myös vastaavasti 299 euroa sekä 349 euroa ja tarjolla tulee olemaan kolme väriä, jotka ovat Cyan Green, Charcoal sekä Ice. Nokia 7.2:n myynti alkaa vielä syyskuun lopussa valikoiduilla markkinoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 7.2 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,3 tuumaa, Full HD+, LCD, PureDisplay (SDR to HDR), Gorilla Glass 3
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 660
 • RAM-muisti: 4 tai 6 Gt (LPDDR4x)
 • Tallennustila: 64 tai 128 Gt (e-MMC 5.1) + muistikortti (max. 512 Gt)
 • Pääkamera: 48 MP (1/2”, f/1.79) + 8 MP (f/2.2, 118 asteen näkökenttä) + 5 MP (syvyysterävyys) + LED-salama (ZEISS-objektiivit)
 • Etukamera: 20 MP (f/2.0 ja ZEISS-objektiivit)
 • Akku: 3500 mAh
 • Muuta: USB-C, dual-SIM, kuulokeliitin, NFC, Google Assistant -painike, ilmoitusvalo
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie (Android One / Android 10 ready)
 • Rakenne: Polymeerikomposiitti + Gorilla Glass 3 -lasipinnat
 • Mitat: 159,88 x 75,11 x 8,25 mm
 • Paino: 180 g
 • Värit: Cyan Green, Charcoal, Ice
 • Hinta: 299 € (64 Gt) / 349 € (128 Gt)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD