HMDNokiaYleinen

Kestävärakenteinen Nokia XR21 sai vihdoin Android 13 -päivityksen

Nokia XR21 5G

HMD Global julkisti Nokia XR21 -älypuhelimen toukokuun alussa vielä vanhalla Android 12 -käyttöjärjestelmällä. Jo tuolloin Android 13 -version olisi voinut olettaa olevan luonnollisesti osa uutuuspuhelinta, mutta näin ei ollut. Nyt jälkijunassa HMD Global on vihdoin tuonut Android 13 -päivityksen saataville.

Päivitystä jaetaan todennäköisesti hieman porrastetusti Nokia XR21 -puhelimelle. Päivitys on versionumeroltaan V2.210 ja kokoa sillä on 2,49 gigatavua. Android 13 -päivityksen mukana HMD Global tarjoaa myös Googlen 1. heinäkuuta 2023 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi tarkistaa menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys > Tarkista päivitykset.

HMD Global käyttää puhelimissaan puhdasta Android-kokemusta, joten päivityksen mukana saadaan monet Googlen suunnittelemat ominaisuudet. HMD Global on myös päivittänyt omia sovelluksiaan, sillä mukana saadaan uusittu kamerasovellus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on lähtenyt viemään eteenpäin Android 12 -versiosta tuttua Material You -muotokieltä. Aikaisemmin käyttöliittymän värit ja korostukset pohjautuivat taustakuvan värimaailmaan. Nyt Google on mahdollistanut myös Material You -muotokielen käyttämisen kolmannen osapuolen sovelluskuvakkeissa, jonka lisäksi mediasoitin muuttaa ulkoasuaan kuunnellun musiikin perusteella.

Yksi tärkeistä ominaisuuksista on myös tiettyjen kielien määrittäminen sovelluksille. Android 13 -päivityksen jälkeen sovellukset joutuvat myös erikseen pyytämään käyttäjää sallimaan ilmoituksien lähetys. Aikaisemmin ilmoituksien lähetys oli oletusarvoisesti käytössä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on vienyt myös yksityisyyttä selvästi parempaan suuntaan. Android 13:n jälkeen käyttäjien ei tarvitse antaa sovelluksille lupaa käyttää koko mediakirjastoa vain yhden kohteen jakamista varten. Google kertoo myös leikepöydän historian tyhjentyvän automaattisesti jonkin ajan kuluttua, jos käyttäjä kopioi arkaluontoisia tietoja, kuten sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita tai salasanoja.

Android 13 sisältää myös valtavasti optimointeja suurille näytöille sekä taittuvanäyttöisille laitteille. Esimerkiksi päivitetty tehtäväpalkki tablet-laitteilla mahdollistaa kaikkien sovelluksien näkemisen yhdellä silmäyksellä ja sen kautta voi helposti vetää ja pudottaa sovellus jaetun näytön tilaan. Tableteille Android 13 tuo mukanaan myös ominaisuuden, joka vähentää kämmenen tuottamia virhekosketuksia kynää käytettäessä. Tarkemmat tiedot Android 13 -päivityksestä löytyvät aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD