HMDYleinen

Nokia-puhelimista tuttu HMD Global jatkaa palveluidensa karsimista – HMD Mobile tuli tiensä päähän kaksi vuotta julkaisun jälkeen

Suomalainen HMD Global on tunnettu erityisesti Nokia-puhelimistaan, mutta yhtiö on kokeillut erilaisten palveluiden tarjoamista oman brändinsä alaisuudessa. Vuonna 2021 yhtiö julkaisi useita palveluita kuluttajille, mutta nähtävästi huonolla menestyksellä. HMD Global on jälleen lopettanut yhden palveluistaan.

HMD Global esitteli vuoden 2021 keväällä HMD Mobile -palvelun, jonka myötä yhtiö ryhtyi riippumattomaksi virtuaaliseksi verkko-operaattoriksi. HMD Mobile tarjosi erilaisia liittymäpaketteja suoraan kuluttajille. Palvelu ehdittiin lanseeraamaan ainoastaan Iso-Britanniassa, mutta julkaisun aikaan sen luvattiin laajenevan asteittain ympäri maailmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Palvelu tuli käyttöön Iso-Britanniassa huhtikuun 2021 lopulla, jossa se käynnistyi aluksi EE-operaattorin verkoissa. Hintaa edullisimmalla liittymäpaketilla oli 6,5 puntaa, johon kuuluu rajattomat puhelut, viestit sekä 1 Gt dataa. HMD Mobile -palvelua varten oli kehitetty myös sovellus Android-puhelimille.

HMD Mobile -palvelu on nyt kuitenkin päätetty lopettaa vain reilu kaksi vuotta myöhemmin. Asia on vahvistettu SuomiMobiilille annetun kommentin myötä. HMD Global on tehnyt päätöksen lopettaa palvelun tarjoaminen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kehitämme jatkuvasti strategiaamme, ja olemme tehneet päätöksen olla enää tarjoamatta HMD Mobile -palveluamme markkinoille. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutunutta haittaa. Kaikkiin nykyisiin asiakkaisiimme on otettu yhteyttä ja muutoksesta on tiedotettu suoraan”, kerrotaan HMD Globalin virallisessa kommentissa.

HMD Global on hiljattain poistanut lähes kaikki kuluttajia koskevat maininnat HMD Mobile -palvelunsa osalta esimerkiksi Nokia.com- ja Hmdglobal.com-verkkosivuilta. Yhtiön mukaan palvelun lopettamisesta on kuitenkin ilmoitettu asiakkaille suoraan, mutta laajemmin julkisesti asiasta ei ole ilmoitettu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä ei ole ensimmäinen HMD Globalin palveluista, joka on päätetty lopettaa. Viime vuoden lopulla yhtiö lopetti HMD Connect -palvelun. HMD Connectin tavoitteena oli mahdollistaa vaivattomat verkkovierailut maailmanlaajuisesti.

Jatkossa kuluttajille HMD Globalilla ei ole enää erillisiä palveluita tarjolla. HMD Global näyttää keskittyvän palveluiden kanssa yritysasiakkaisiin tarjoamalla edelleen HMD Enable Pro sekä HMD Connect Pro -palvelut.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD