Androide-villeOukitel

Kiinalaisen Oukitelin puhelimet laajasti myyntiin Suomessa – ”Tavoitteena 5% markkinaosuus vuonna 2018”

Kiinalainen Oukitel ja Verkkokauppa e-ville.com ovat solmineet jälleenmyyntisopimuksen Oukitelin puhelimien tuomisesta Suomen markkinoille. Sopimuksen mukaan e-ville on saanut yksinoikeuden myydä Oukitelin puhelimia Suomessa.

E-villen julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että Oukitelin puhelimet ovat kuuluneet verkkokaupan valikoimiin jo vuoden 2016 keväästä lähtien, mutta nyt puhelimet tuodaan laajemmin myyntiin Suomessa myös muiden jälleenmyyjien kanssa. E-villen mukaan Oukitelin puhelimet ovat olleet suosittuja muun muassa metsästäjien keskuudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Muutamien metsästäjien ym. vaativien käyttäjien kokeiltua tuotetta ensin kenttätesteissä ja kirjoitettuaan niistä kattavat tuotearvostelut uskalsi suurempikin yleisö kokeilla tätä ennestään tuntematonta merkkiä. Sana levisi nopeasti ja myynti kasvoi hurjaa vauhtia. Kiitosta tuli erityisesti Oukitelin laadusta, kestävästä ulkokuoresta ja pitkästä akkukestosta.”

Oukitel on perustettu Kiinassa vuonna 2007, ja sittemmin yritys on perustanut tuotekehitysyksiköt Shanghaihin ja Shenzheniin. Vuonna 2009 puhelimien massatuotanto alkoi Guan Lan Silicon Valley:hin perustetussa tuotantolaitoksessa. Oukitelillä on ISO9001 -laatusertifikaatti ja sen tehtaassa on yli 1000 työntekijää. Tehtas valmistaa yli 20 miljoonaa puhelinta vuodessa. Oukitelin puhelimet erottuvat massasta muun muassa suurilla akuilla ja kestävillä teräskuorilla. Puhelimet perustuvat Android-käyttöjärjestelmään.

”E-villen ja Oukitelin tiimit tapasivat useita kertoja syksyn 2016 mittaan. Osapuolet kävivät läpi sopimuksen ehtoja ja käytännönjärjestelyjä. Kumpikin osapuoli halusi vakuuttua pitkäaikaisesta, kestävästä yhteistyöstä tuoda Suomen matkapuhelinmarkkinoille uusi vakavasti otettava tuotemerkki. Oukitel tukee e-villeä tuomalla markkinoille säännöllisesti uusia innovatiivisiä ja kilpailukykyisiä puhelinmalleja ja tarjoamalla tuote- sekä markkinointitukea. e-ville.com puolestaan tarjoaa tuotteille luotettavat takuuhuoltopalvelut, aktiivista markkinointia ja brändin promootiotyötä, sekä huolehtii Suomen markkinoilla B2B-myynnistä, jälleenmyyjien rekrytoinnista, koulutuksesta, sekä tuotteiden logistiikasta.”

Oukitelilla ja e-villellä on tavoitteena tuoda puhelimet rytinällä Suomen markkinoille, sillä jo vuonna 2018 Oukitelin puhelimien markkinaosuudeksi Suomessa kaavaillaan jo 5 prosenttia. E-villen mukaan markkinaosuuksia pyritään voittamaan sekä vahvalla myynnillä verkkokaupoissa, että tavoittamalla etenkin aktiivisia harrastajakuluttajia muun muassa eräliikkeiden ja halpahallien kautta.

Tällä hetkellä Oukitelin puhelimia löytyy Verkkokauppa e-villen valikoimasta sekä tämän lisäksi puhelimien jälleenmyynnistä vastaavat Kärkkäinen, Kokkolan konekeskus sekä Verkkokauppa.com. E-villen tavoitteena on kuitenkin välttää voimakasta eri vähittäismyyntikanavien välistä kilpailua, jonka takia alueellisia toimijoita ja operaattoreita kehotetaan aktivoitumaan nopeasti ja lanustaa paikkansa Oukitel -jälleenmyyjien joukossa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android