AndroidHMDNokiaYleinen

Tältä näyttävät Nokia D1C ja Nokia E1 – Uusi puhelin esitellään Kiinassa jo 28. joulukuuta

Luonnos Nokia E1 -puhelimesta

Olemme viime aikoina kertoneet useista vuodoista, joissa käsitellään HMD Globalin kehittämiä uusia Nokia-puhelimia. Viimeisimmät huhut ovat liittyneet Nokia D1C– ja Nokia E1 -mallinimillä kulkeviin puhelimiin, joista on Kiinassa vuotanut kuvia nettiin. Myöskin nyt uusimmat tiedot puhelimista liittyvät puhelimien ulkonäköön, sillä nyt Baidussa on jaettu luonnoksia uusista Nokia-puhelimista.

Baiduun ladatut kuvat ovat väitetysti peräisin henkilöltä, joka on jo päässyt näkemään uudet Nokia D1C- ja Nokia E1 -puhelimet. Vaikka kyseessä ei ole aitoja kuvia laitteista, silti niistä voidaan jotain päätellä. Molempien puhelimien luonnoskuvissa on havaittavissa samanlaisia piirteitä, kuin esimerkiksi aikaisemmin vuotaneissa kuvissa, joissa näkyi puhelimien etupaneelit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia E1:n luonnoskuvassa esitellään kattavasti ja yksityiskohtaisesti puhelinta. Laitteen runko näyttää pitkälti Nokia Lumia 925:n rungon tyyliseltä, jossa oli metalliset kehykset sekä muovinen takakuori. On myös mahdollista, että Nokia E1:ssa on vastaavanlainen rakenne. Kuvasta käy ilmi myös, että puhelimesta voisi löytyä yksi pääkamera, jonka kaverina olisi LED-salamavalo. Nokia E1:n on kerrottu asettuvan keskihintaluokkaan.

Luonnos Nokia D1C -puhelimesta

Toisessa luonnoskuvassa kerrotaan esiintyvän kauan huhuissa pyörinyt Nokia D1C. Tällä kertaa kuva ei kerro yhtä paljoa, kuin Nokia E1:n luonnoskuva, mutta joitakin yksityiskohtia on luonnosteltu tarkastikin. Nokia D1C:stä odotetaan HMD Globalin Nokia-malliston lippulaivapuhelinta, joka rakentuisi kokonaisuudessaan yhdestä metallipalasta. Puhelimen takaosasta ei toistaiseksi ole paljastettu luonnosta, mutta luultavasti se tulee olemaan hyvin samanlainen kuin aikaisemmin vuotaneissa kuvissa.

Kiinasta on kantautunut myös huhuja, että HMD Global saattaisi julkaista ensimmäiset Nokia-puhelimet Kiinassa jo 28. joulukuuta. Asiasta on maininnut Nokian Kiinan johtaja Mike Wang, yhtiön sisäisissä keskusteluissa. Uudet puhelimet esiteltäisiin huhujen mukaan yhdessä JD.com verkkokaupan kanssa. On kuitenkin varsin epätodennäköistä, että HMD tulisi esittelemään Kiinassa uusia Android-puhelimia, sillä uusia Nokian tuotemerkkiä hyödyntäviä älypuhelimia odotetaan julkaistavaksi vasta ensi vuonna helmikuun ja maaliskuun taitteessa järjestettävillä MWC17 -messuilla. Luonnollisinta olisi, että HMD esittelisi Kiinassa 28. joulukuuta jo aiemmin julkaistun Nokia 150 -peruspuhelimen. Jää kuitenkin nähtäväksi, että onko kyseessä vain tuulesta temmattu huhu, vai tullaanko jokin uusi Nokia-puhelin näkemään Kiinan markkinoilla vielä tämän vuoden aikana.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android