Yleinen

Kiinalaisyritykset eivät tuominneet Venäjän hyökkäystä Ukrainaan – nyt Venäjällä ostetaan kiinalaisia puhelimia, Huawein myynti jopa +300%

Huawein uusin puhelin Nova 9 SE.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut länsimaiset yritykset miettimään uudestaan asemaansa Venäjän markkinoilla, ja muun muassa monet suuret elektroniikkayritykset ovat keskeyttäneet toimintansa Venäjällä. Lisäksi monet yritykset ovat tuominneet Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Toisin on kuitenkin kiinalaisyrityksien kanssa, joista vain harvat ovat tehneet peliliikkeitä tuomitakseen Venäjän aloittaman sodan Ukrainassa.

Venäjän markkinoilla myynnin on keskeyttänyt muun muassa Samsung, Lenovo, Apple ja HMD Global, jonka takia monilla kiinalaisvalmistajilla on nyt mahdollisuus myydä puhelimiaan enemmän kuin koskaan ennen. Kilpailun väheneminen Venäjällä näkyy jo nyt, sillä kiinalaispuhelimien suosio on merkittävästi noussut muutaman viikon sisällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus on kiinalaisen Oppon tytärbrändi.

Venäläinen uutissivusto Kommersant on kertonut kiinalaisten älypuhelinvalmistajien myynnin Venäjällä kaksinkertaistuneen 28. helmikuuta ja 13. maaliskuuta 2022 välisellä ajalla verrattuna kahteen edelliseen viikkoon. Tiedot pohjautuvat venäläisen MTS-televiestinäkonsernin dataan.

Tietojen mukaan Huawein laitteiden myynti kasvoi 300 prosentilla, Oppon ja Vivon myynti 200 prosentilla, ZTE:n myynti 100 prosentilla ja Realmen myynti 80 prosentilla. Nämä muutokset markkinassa ovat vaikuttaneet myös hyvin paljon kiinalaisvalmistajien markkinaosuuksiin Venäjällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Realmen uusi Realme 9 Pro+ -älypuhelin.

MTS:n myymien puhelimien perusteella Realmen markkinaosuus kasvoi 5,7 prosentista 12 prosenttiin, Honorin osuus kasvoi 2,5 prosentista 5 prosenttiin, ZTE:n osuus nousi 1,2 prosentista 3 prosenttiin, OPPO:n osuus kasvoi 0,4 prosentista 1,5 prosenttiin, Vivon osuus kasvoi 0,3 prosentista 1 prosenttiin ja Huawein osuus kasvoi 0,1 prosentista 0,5 prosenttiin. Xiaomin myynnistä eri kerrottu mitään, sillä yhtiöllä kerrotaan olevan toimitusvaikeuksia.

Lisäksi Venäjällä peruspuhelimien myynnin kerrotaan kasvaneen jopa 12 prosentilla, kun aikaisemmin niiden kysyntä on ollut laskussa. MTS:n mukaan myös hintojen nousulla on ollut roolinsa nykytilanteessa, sillä viimeisen kuukauden aikana älypuhelimien keskihinta on noussut Venäjällä keskimäärin 30 prosentilla.

Kommersant-sivustolle kiinalaiset Vivo ja Realme ovat vahvistaneet myynnin moninkertaistuneen Venäjällä viimeisen kahden viikon aikana. Oppo ja ZTE olivat kieltäytyneet kommentoimasta, mutta Xiaomi ja Honor eivät olleet vastanneet kommenttipyyntöihin.

 Lähde: Kommersant

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen