AppleYleinen

Näyttääkö Apple iPhone 14 Pro todella tältä? CAD-mallinnus paljastaa pillerimäisen kamerareiän ja paksumman kamera-alueen

Apple iPhone 14 Pro CAD-mallinnuksena.

Applen tämän vuoden iPhone 14 -sarjan älypuhelimet ovat olleet tasaisin väliajoina vuotojen sekä huhujen kohteena, ja aikaisemmin nähdyt mallinnuskuvat ovat perustuneet pääosin vuotoihin. Tuorein vuoto paljastaa kuitenkin nyt väitetysti iPhone 14 Pro -puhelimen CAD-mallinnuksen, jonka pitäisi antaa toistaiseksi tarkimman kuvan syksyn uutuus-iPhonesta.

Uudet mallinnuskuvat ovat peräisin 91Mobiles.com-sivulta, joka on saanut ne lähteidensä kautta. Kuvissa on tietojen mukaan Applen tuleva 6,1 tuuman näytöllä varusteltu iPhone 14 Pro, mutta toistaiseksi ei ole vuotanut kuvia malliston muista jäsenistä. Tietojen mukaan iPhone 14 Pro -puhelimissa Apple tulee luopumaan leveästä näyttölovesta, ja on tuomassa kaksi reikää näyttöön. Tämän tiedon vahvistaa nyt myös uudet mallinnuskuvat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple iPhone 14 Pro CAD-mallinnuksena.

iPhone 14 Pron etuosassa on nähtävillä tasapaksut ja ohuet näyttöä kiertävät kehykset, mutta yläreunassa on kaksi reikää. Pyöreässä reiässä on todennäköisesti etukamera ja pillerinmuotoisessa reiässä on nähtävästi Face ID -tekniikka. Etuosan yläreunassa on esillä pieni rako kuuloketta varten. Kuvista voidaan päätellä puhelimen oikeassa kyljessä olevan virtapainike ja vasemmassa kyljessä olevan äänenvoimakkuuspainikkeet sekä kytkin ilmoituksia varten.

CAD-mallinnukseen perustuvien kuvien perusteella iPhone 14 Pron takaosan kamera-alue tulee olemaan selvästi paksumpi ja hieman kookkaampi kuin aikaisemmissa iPhone-puhelimissa. Kamera-alueessa on tuttuun Applen tapaan kolme kamerasensoria ja nähtävästi LED-salama sekä LiDAR-anturi. Kamera-alueessa nähdään lisäksi mikrofoni. Kuvat paljastavat kamera-alueen olevan myös paksumpi kuin aikaisemmin, joka käy hyvin ilmi sivuprofiilin paljastavista kuvista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applelta ei ole enää tänä vuonna odotettavissa kompaktia mini-puhelinta, vaan se tullaan korvaamaan max-versiolla. Syksyllä Applen huhutaan julkaisevan 6,1 tuuman näytöllä varustellun iPhone 14 -mallin, mutta myös 6,7 tuuman näytöllä varustellun iPhone 14 Max -puhelimen. Tuttuun tapaan Apple tulee julkaisemaan myös 6,1 ja 6,7 tuuman kokoiset iPhone 14 Pro- ja iPhone 14 Pro Max -puhelimet.

Vasta hiljattain Apple-tietäjä Ming-Chi Kuo kertoi Applen erikoisesta ratkaisusta uutuuspuhelimien järjestelmäpiirien osalta. Kuo kertoo Applen päivittävän molemmat iPhone 14 Pro -puhelimet uuteen A16 Bionic -järjestelmäpiiriin, mutta molemmat iPhone 14 -perusmallit tulevat saamaan A15 Bionic -järjestelmäpiirin. Jos tieto pitää paikkansa, niin iPhone 14- ja iPhone 14 Max -puhelimissa olisi täysin sama järjestelmäpiiri kuin iPhone 13 -puhelimissa.

Tiedot iPhone 14 -puhelimista tulevat varmasti vielä tarkentumaan myöhemmin, sillä julkaisua odotetaan tuttuun tapaan syyskuussa.

Apple iPhone 14 Pro CAD-mallinnuksena.

Apple iPhone 14 Pro CAD-mallinnuksena.

Lähde: 91mobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple