SamsungYleinen

Kiinnostavatko Samsungin uudet Galaxy Watch 4 -älykellot? iPhone-käyttäjien täytyy vaihtaa myös puhelinta

Samsung esitteli uudet Galaxy Watch 4- ja Galaxy Watch 4 Classic -älykellot eilen yhdessä uusien taittuvanäyttöisten älypuhelimien kanssa. Suurena yllätyksenä kuitenkin monille tuli se, ettei uutuuskellot ole enää yhteensopivia Applen iOS-käyttöjärjestelmään perustuvien laitteiden kanssa.

CNET-sivuston uutisen mukaan Samsungilla ei ole edes suunnitelmia lisätä iOS-tukea uutuuskelloilleen tulevaisuudessa. Lähes kaikki muut Samsungin älykellot ovat toimineet saumattomasti minkä tahansa Applen iPhone-puhelimen kanssa, mutta Galaxy Watch 4 -kellot ovat poikkeus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on tehnyt uutuuskelloihin paljon uudistuksia verrattuna aikaisempiin kelloihinsa. Galaxy Watch 4 -kellot tarjoavat kokonaan uuden Wear OS 3 -käyttöjärjestelmän, aikaisemman TizenOS-käyttöjärjestelmän sijasta. iOS-tuen poistamisen lisäksi Samsung on poistanut tuen myöskin Android 5.0 -käyttöjärjestelmään perustuvilta puhelimilta, eli Galaxy Watch 4 -kellojen ostajilla täytyy olla Android 6.0 tai uudempi käyttöjärjestelmäversio.

Uuden käyttöjärjestelmän ohella Galaxy Watch 4 -kelloissa on myös muita uudistuksia. Samsung on laittanut laitteiden sisuksiin uuden 5 nanometrin Exynos W920 -järjestelmäpiirin, 1,5 gigatavua RAM-muistia sekä 16 gigatavua tallennustilaa. Kelloissa on myös LTE-yhteys, sykkeen mittaus, EKG ja paljon muita terveysominaisuuksia. Kellojen hinnat alkavat Suomessa 269 eurosta ja tarkemmin niihin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung