Black SharkYleinen

Kolme Black Shark 5 -sarjan pelipuhelinta julki – parhaimmassa mallissa Snapdragon 8 Gen 1 ja 120 watin pikalataus

Black Shark 5 Pro

Black Shark on julkaissut kotimarkkinoillaan Kiinassa kolme uutta pelipuhelinta, jotka ovat Black Shark 5 Pro, Black Shark 5 RS sekä Black Shark 5. Kaikki puhelimet tarjoavat huippuluokan suorituskykyä, vaikka laitteiden välillä onkin huomattavia erojakin. Puhelimien globaalista saatavuudesta ei ole vielä mitään tietoa.

Uutuuspuhelimista Black Shark 5 Pro on luonnollisestikin kaikista parhain, sillä suorituskyvystä on vastaamassa Qualcommin toistaiseksi tehokkain Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri. Järjestelmäpiirin kaveriksi on laitettu kaksi höyrykammioon perustuvaa jäähdytysjärjestelmää, jotka pitävät laitteen viileänä. Järjestelmäpiirin kaverina on jopa 16 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa (256 Gt UFS 3.1 ja 256 Gt NVMe SSD).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Black Shark 5 Pro

Black Shark 5 Pron näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytössä on korkea 144 hertsin virkistystaajuus, HDR10+ -tuki sekä 720 hertsin kosketusherkkyys. Kosketusnäytön ohella puhelimessa on kylkeen sijoitetut magneettiset painikkeet, jotka toimivat pelipainikkeina. Akun koko on 4650 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 120 watin pikalatauksella. Black Shark lupaa akun latautuvan tyhjästä täyteen vain 15 minuutissa.

Äänentoisto on kahden symmetrisen kaiuttimen varassa ja laitteessa on myös X-akselinen värinämoottori. Black Shark 5 Prossa mikrofonit on sijoitettu kaikille reunoille, joten laitetta käytettäessä ääni saadaan aina poimittua häiriöittä. Kameroita laitteen takaosassa on kolme, jotka ovat 108 megapikselin pääkamera, 13 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin telemakrokamera.

Black Shark 5 Pro

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laite julkaistiin kolmessa väriversiossa, jotka ovat harmaa, valkoinen ja oransseilla korostuksilla varusteltu valkoinen. Black Shark 5 Pron myynti alkaa Kiinassa 2. huhtikuuta ja se on saatavilla 4199 juanin lähtöhinnalla. Hinta olisi suoraan muunnettuna noin 595 euroa.

Black Shark 5 RS

Black Shark 5 RS laajentaa mallistoa hieman alempaan hintapisteeseen. Puhelimessa käytetään Snapdragon 888- tai Snapdragon 888+ -järjestelmäpiiriä, mikä riippuu täysin muistiversiosta. 12 + 256 gigatavuisessa on tuoreempi plus-versio. Muilta osin Black Shark 5 RS on hyvin lähellä Black Shark 5 Prota.

Puhelimessa on hieman pienempi 4500 milliampeeritunnin akku, mutta sitä voidaan edelleen ladata 120 watin pikalatauksella. Black Shark lupaa edelleen akun latautuvan 15 minuutissa tyhjästä täyteen. Näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytössä on HDR10 -tuki, 1300 nitin kirkkaus, 144 hertsin virkistystaajuus sekä 720 hertsin kosketusherkkyys. Black Shark 5 RS tarjoilee myös tutut pelipainikkeet kyljessään.

Kameroihin on tehty muutamia muutoksia, sillä pääkameran tarkkuus on tiputettu 64 megapikseliin. Muut kamerat ovat 13 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin telemakrokamera. Black Shark 5 RS tarjoilee myös samat stereokaiuttimet, mutta tällä kertaa on säästetty 3,5 millimetrin kuulokeliitin.

Puhelin esiteltiin kahdessa väriversiossa, jotka ovat harmaa ja vihreä. Kiinassa puhelin tulee saataville 3299 juanin hintaan, joka vastaa 465 euroa.

Black Shark 5

Black Shark 5 on malliston edullisin versio, sillä tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 870 -järjestelmäpiiri. RAM-muistia on 8 tai 12 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 128 tai 256 gigatavua.

Puhelimen näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytössä on 144 hertsin virkistystaajuus sekä 720 hertsin kosketusherkkyys. Black Shark 5 -mallissa on säästetty myöskin pelaamiskokemusta parantavat magneettiset pelipainikkeet.

Kameroita laitteen takaosassa on kolme, jotka ovat 64 megapikselin pääkamera, 13 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin telemakrokamera. Etuosassa on 16 megapikselin kamera selfiekuvia ja videopuheluita varten. Akunkesto on suuren 4650 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata 120 watin teholla, kuten malliston muitakin puhelimia.

Kiinassa uusi Black Shark 5 tulee myyntiin 2. huhtikuuta ja hintaa sillä on 2699 juania. Tämä on suoraan muunnettuna 380 euroa.

Lähde: Black Shark

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Black Shark