SonyYleinen

Kompaktilla 5,5 tuuman näytöllä ja IP68-luokituksella varusteltu Sony Xperia Ace II julkaistiin

Sony on esitellyt tänään Japanissa yhdessä paikallisen operaattorin Docomon kanssa uuden Xperia Ace II -älypuhelimen, joka tarjoaa kompaktissa paketissa alemman hintapisteen ominaisuuksia. Puhelin jäänee todennäköisesti vain Japanin markkinoiden herkuksi, mutta se tarjoaa silti erittäin mielenkiintoisia toteutuksia.

Laite on rakennettu pääosin muovista, mutta Sony on toteuttanut siitä IP68-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävän. Puhelimen mitoiksi on ilmoitettu 69 x 140 x 8,9 millimetriä ja painoksi 159 grammaa. Xperia Ace II on esitelty kolmessa väriversiossa, jotka ovat valkoinen, musta ja sininen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xperia Ace II tarjoaa erittäin kompaktin 5,5 tuuman näyttöpaneelin, joka perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on HD+ -tarkkuus sekä pisaramainen lovitoteutus. Näyttöä on suojaamassa varsin laadukas Gorilla Glass 6 -lasipinta. Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Helio P35 -järjestelmäpiiri, joka ei tarjoa 5G-modeemia. Xperia Ace II pitää sisällään 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Laitteessa on tuki microSD-muistikortille enintään teratavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto puhelimessa on 4500 milliampeeritunnin varassa ja sitä voidaan ladata USB-C-liittimen kautta. Xperia Ace II -puhelimen takaosaan on toteutettu kaksoiskamera, joka koostuu 13 megapikselin pääkamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Etuosassa on 8 megapikselin kamera selfiekuvaamista varten. Käyttöjärjestelmänä puhelimessa toimii tuoreeltaan Android 11. Sony on sijoittanut sormenjälkilukijan laitteen oikeassa kyljessä olevan virtapainikkeen yhteyteen.

Todennäköisesti Sony myy Xperia Ace II -puhelinta ainoastaan Japanissa, eikä sitä tulla Euroopassa näkemään. Hintaa puhelimella on 22 000 jeniä, eli noin 165 euroa. Japanissa myynti alkaa toukokuun lopulla.

Lähde: Sony Xperia Ace II -tuotesivu (japaniksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony