HuaweiYleinen

Koronavilkku saapui ladattavaksi Huawein AppGallery-puhelimille – sovelluksessa hyödynnetään Huawein Contact Shield -rajapintaa

Jo viime vuonna Android- ja iOS -laitteille ladattavaksi tullut Koronavilkku-sovellus on nyt saatavilla myös Huawein AppGallery-sovelluskaupasta laitteille, joissa ei ole Googlen palveluita. Koronavilkkua on nyt mahdollista käyttää myös kaikilla Huawein puhelinmalleilla. Huawei-laitteita on käytössä Suomessa yli 900 000.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Voit ladata Koronavilkun Huawei-puhelimeesi tämän linkin kautta.

”Koronavilkku on ollut avuksi tartuntaketjujen katkaisussa. Sovelluksen avulla tartunnasta on ilmoitettu jo yli 11 000 kertaa ja ilmoitusten perusteella on täytetty 22 477 oirearviota. Mitä useampi sovellusta käyttää, sitä enemmän sovellus auttaa. On siis tärkeää, että se on saatavilla myös Huawein puhelimilla”, kertoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho.

AppGalleryssa julkaistu Koronavilkku-sovellus ei käyttäjän silmin eroa muissa sovelluskaupoissa julkaistuista Koronavilkku-sovelluksesta. Koronavilkku hyödyntää Huawein puhelimissa Contact Shield -rajapintaa, joka tunnistaa Bluetooth-yhteyden avulla lähikontaktit toisten puhelinten kanssa. Koronavilkku hälyttää normaaliin tapaan, jos joku lähikontaktissa olleista käyttäjistä ilmoittaa tartunnasta.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on arvioinut sovelluksen ja sen taustajärjestelmän tietoturvan. Huawein Contact Shield -rajapinnan arviointi ei kuulunut Kyberturvallisuuskeskuksen arviointiin. Sovelluksen lähdekoodi on julkaistu avoimena.

Kaikki tietoliikenne Koronavilkun ja palvelimen välillä on salattu. Tiedot tallennetaan nimettömänä Kelan hallinnoimalle palvelimelle, joka sijaitsee Suomessa. Koronavilkku-sovelluksen on toteuttanut ohjelmistoyhtiö Solita. Kehittämistyöhön ovat osallistuneet THL:n lisäksi, STM, Kela ja SoteDigi Oy.

Lähde: THL:n tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei