Yleinen

Kotiovet muuttuvat nyt älykkäiksi, Abloy toi Suomessa myyntiin Yale Linus -älylukon

Suomalaisten asuntojen ulko-oviin räätälöity Yale Linus -älylukko on nyt saatavilla. Suomessa tuotteen laadusta, turvallisuudesta ja toimivuudesta vastaa Abloy Oy. Niin puhelimella kuin näppäimistöllä toimiva lukko helpottaa avainten hallintaa arjessa, esimerkiksi lapsiperheissä ja Airbnb-vuokrauksessa. Älylukitus on viime vuosina yleistynyt varsinkin erillisissä pientaloissa. Yale Linus -lukon myötä käyttömahdollisuudet laajenevat, sillä se on asennettavissa myös yksittäisiin kerros- ja rivitaloasuntoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Nyt on otollinen hetki tuoda suomalaisille kotitalouksille uudenlainen lukitusvaihtoehto. Älykkäiden turvatuotteiden odotetaan maailmanlaajuisesti yleistyvän. Kasvua ennustetaan eniten juuri älylukituksesta ja turvakameroista. Maaliskuussa Verkkokauppa.com ennusti tiedotteessaan, että Suomessakin älylukot nousevat yhdeksi tämän vuoden trendeistä”, projektimyyntipäällikkö Harri Makkonen Abloysta sanoo.

Vuonna 2017 Suomessa noin 70 000 kotitaloudessa oli älykkäitä turvalaitteita, tutkimusyhtiö Statistan viimesyksyisen arvion mukaan. Tänä vuonna määrän arvioidaan nousevan jo noin 170 000 kotitalouteen, ja vuonna 2025 jo 400 000:een.

Yale Linus toimii älykkäänä nupinvääntimenä ja se asennetaan oven sisäpuolelle. Mekaaninen avainpesä painikkeineen jätetään oveen, ja mekaaninen avain jää rinnalle varakäyttöön. Koska Yale Linus ei näy ulkopuolelle, sopii se hyvin taloyhtiöihin, joissa ovien ulkopinnan ilmettä ei saa muuttaa.

Puhelimen Bluetooth-yhteyden avulla Yale Linus -älylukon voi asettaa avautumaan automaattisesti, puhelimeen koskematta, kun ovea lähestytään. Lukon voi asettaa myös lukittumaan automaattisesti. Lisäksi lukon voi avata ja lukita mobiilisovelluksella tai lisävarusteena myytävällä Yale Smart Keypad -näppäimistöllä. Paristolla toimivan näppäimistön voi asentaa oven ulkopuolelle. Se on hyödyksi, kun haluaa päästää ihmisiä sisään ilman sovellusta tai avainta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttömahdollisuudet laajenevat entisestään, kun lukon yhdistää kodin langattomaan verkkoon erikseen myytävällä Yale Connect Wi-Fi Bridge -lisäosalla. Tällöin sovelluksella voi jakaa vieraille virtuaalisia avaimia ja hallita kulkuoikeuksia mistä tahansa. Sovellus kertoo, kun tietty käyttäjä avaa oven. Esimerkiksi vanhemmat voivat halutessaan saada ilmoituksen, kun lapsi on saapunut kotiin. Lisäksi oven karmiin asennettava DoorSense™-ovimagneetti tunnistaa, onko ovi jäänyt auki vai onko se kiinni. Mobiilisovelluksesta käyttäjä voi aina tarkistaa lukon tilan mistä vain.

Suomessa myytävä Yale Linus on Suomen markkinoille räätälöity. Esimerkiksi lukkorunkojen suurempi vääntövoiman tarve on huomioitu. Suomessa tuotteen laadusta, turvallisuudesta ja toimivuudesta vastaa Abloy. Tuote on testattu toimivaksi ainakin yleisimmillä ABLOY-lukkorunkotyypeillä LC100, LC102, 4190 ja LC190. Muissa maissa myytävät Yale Linus ‑versiot eivät käy suomalaisiin oviin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yale Linus on saatavilla ABLOY-valtuutetuista Yale Partner -lukkoliikkeistä ja hyvin varustetuista rautakaupoista tästä päivästä alkaen. Kuluttajapakkaus sisältää Yale Linus -älylukon, Suomen yleisimpiin oviin sopivan asennuslevyn, siirrinrattaan, DoorSense-ovimagneetin, asennusparistot sekä asennusruuvit. Tuotteen suositushinta on 295 euroa.

Lähde: Abloyn tiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen