HuaweiKuvinaYleinen

Kuvina Huawei Mate RS Porsche Design – Yli 2000 eurolla saa tyylikkään puhelimen

Huawei julkaisi aikaisemmin tänä vuonna Mate RS Porsche Design -nimeä kantavan älypuhelimen, mutta Suomessa laite ei ole tullut virallisesti myyntiin. Syykin tähän on varsin selvä, sillä Porsche Design -tuotteet ovat hyvin kalliita. SuomiMobiilin käsiin päätyi kuitenkin varsin tyylikäs Mate RS Porsche Design, jota Suomessa myy Arlatec-niminen verkkokauppa. Hintaa puhelimella on Arlatecin kautta halvimmillaan 2049 euroa, mutta tarjolla on myös versio, joka maksaa mukavat 2618 euroa.

Tässä artikkelissa tulemme tutustumaan Mate RS Porsche Design -puhelimeen kuvien muodossa, sillä kyseessä on tekniseltä toteutukseltaan pitkälti samanlainen kuin monet muut Huawein tänä vuonna myyntiin tuomat älypuhelimet. Vaikka tekninen toteutus on jo tuttu, niin Porsche Designin ansiosta muotoilu on virkistävän erilainen sekä erityisen laadukas.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laadukas rakenne vakuuttaa

Yksi parhaimmista Mate RS Porsche Designin puolista on laadukas toteutus, jollaista pystyi jo etukäteen odottamaan. Puhelin rakentuu alumiinisesta kehyksestä sekä lasista pinnoista. Käsissä puhelin tuntuu hyvin jämäkältä, eikä laiteesta irtoa minkäänlaisia natinoita, vaikka sitä hieman vääntäisi.

Käsissä pideltäessä puhelin tuntuu hyvältä ja tämä on erityisesti pyöristettyjen lasipintojen ansiota. Mate RS Porsche Design on hyvin liukas, joten suojakuoren käyttäminen on enemmän kuin suositeltavaa, jollei halua yli 2000 euron puhelimen hajoavan heti ensimmäisen maahan tippumisen seurauksena.

Huawei on ilmoittanut puhelimen mitoiksi 152,9 x 72,5 x 8,5 millimetriä ja painoa löytyy 183 grammaa. Kyseessä on siis näytön kokoon suhteutettuna kohtuullisen kompakti paketti, mutta erityisesti näytön ala- ja yläpuolilla olevat kaistaleet voisivat olla myös kapeammat. Jo kokonsa takiakin yhdellä kädellä puhelimen käyttäminen on haastavaa ja myös näytön pyöristetyt reunat eivät anna tähän kovin hyvää mahdollisuutta, sillä yhdellä kädellä kurottamalla näytön toiseen reunaan ottaa pyöristetyt näytönreunat virhekosketuksia herkästi.

Se, mikä puhelimessa eniten maksaa, on Porsche Design -logo puhelimen takalasissa sekä Porsche Design -teksti etuosassa. Nämä kaksi yksityiskohtaa puhelimessa tekevät siitä ulkoisesti muista eroavan. Se, tuoko Porsche Design lisäarvoa puhelimeen, on aivan kuluttajan päätettävissä, mutta myös ilman näitä kyseessä olisi todella vaikuttava älypuhelin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mate RS Porsche Design on myös lukuisien muiden huippupuhelimien tavoin vedenkestävä. Tällä kertaa tyydytään IP67-sertifikaattiin, joka takaa puhelimen kestävän vettä metrin syvyyteen asti 30 minuutin ajan. Vedenkestävyys on mielestäni tärkeää tämänkaltaiselle älypuhelimelle, sillä se estää laitteen hajoamisen nesteestä.

Kokonaisuudessaan Mate RS Porsche Design on rakenteeltaan todella vakuuttava. Siinä on otettu huomioon kaikki nykyisille huippuälypuhelimille ominaiset piirteet sekä Porsche Design -merkinnät tuovat omanlaisen tyylikkyyden laitteeseen.

Teknisesti edelleen huippuluokkaa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei Mate RS Porsche Design on varusteltu suurella 6 tuuman AMOLED-kosketusnäytöllä, jossa on 1440 x 2880 pikselin tarkkuus. Näytössä on lisäksi 18:9-kuvasuhde, mikä tarkoittaa myös, ettei puhelimessa ole ristiriitaisia mietteitä herättävää lovea. Näyttö on jokaisella osa-alueella tuttua huipputasoa, sillä siinä on loistava värintoisto ja AMOLED-tekniikan ansiosta tummat värit toistuvat erinomaisen hyvin. Näytössä on hyvät katsekulmat ja luettavuus auringonpaisteessa on kohtalaisen hyvää.

Tehoista on vastaamassa Huawein oma Kirin 970 -järjestelmäpiiri, joka antaa riittävästi puhtia jokapäiväiseen käyttöön. Kirin 970 ei kuitenkaan pärjää jokaisessa tilanteessa kilpailevalle Snapdragon 845 -järjestelmäpiirille, mutta tämä tuskin ei haittaa, jos ei puhelimella paljon pelaile. RAM-muistia on tarjolla on 6 gigatavua, mikä on tarpeeksi. Sisäistä tallennustilaa on edullisimmassa versiossa 256 gigatavua ja kalliimmassa 512 gigatavua. Erillistä muistikorttipaikkaa Mate RS Porsche Design -puhelimesta ei suurien sisäisien tallennustilojen takia enää löydy.

Kameroissa Mate RS Porsche Designin kohdalla luotetaan samaan ratkaisuun kuin Huawei P20 Prossa. Takaosassa on Leican kanssa yhteistyössä kehitetty kolmoiskamera, joka rakentuu yhdestä 40 megapikselin pääsensorista, jossa aukon koko on f/1.8, polttoväli 27 mm ja pikselikoko 1.0 µm. Toinen kameroista on kooltaan 20 megapikseliä ja se on kokonaan mustavalkoinen. Tässä sensorissa aukon koko on f/1.6 ja polttoväli on 27 mm. Kolmas kamerasensori on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä ja siinä on f/2.4-aukko sekä 80 mm polttoväli. Kyseessä on teleobjektiivi, joka mahdollistaa kolminkertaisen optisen zoomauksen. Kolmoiskamerassa on lisäksi optinen kuvanvakautus, vaiheentunnistava automaattitarkennus sekä laserautomaattitarkennus. Etukameroita on ainoastaan yksi ja sen tarkkuus on 24 megapikseliä.

Teknisessä toteutuksessa huomioitavaa on myös suuri 4000 milliampeeritunnin akku, jollainen on pakattu lasisen rakenteen sisälle. Akku kestää hyvin yhden päivän, mutta tarvittaessa myös lataaminen on varsin nopeaa. Mate RS Porsche Design tukee Huawein omaa -pikalatausta, joka lataa 30 minuutissa yli 50 prosenttia akusta. Ainoastaan USB-C-tyypin kautta tapahtuvaan lataamiseen ei tarvitse tyytyä, sillä puhelin tukee myös Qi-standardin mukaista langatonta lataamista.

Käyttöjärjestelmänä on tyydyttävä Android 8.1 Oreo -versioon, jonka päällä hyrrää Huawein oma EMUI 8.1 -käyttöliittymä. Artikkelin kirjoitushetkellä puhelimessa oli Googlen lokakuussa julkaisemat tietoturvapäivitykset. Mate RS Porsche Design ei siis toistaiseksi ole saanut Android 9.0 Pie -versiota, joka on kuitenkin tulossa lähikuukausien aikana. Oletuksena puhelimessa on Porsche Design -tyyliin räätälöity teema, joka näkyy erityisesti erilaisina sovelluskuvakkeina sekä taustakuvina.

Kaksi sormenjälkilukijaa

Yksi Mate RS Porsche Design -puhelimen erikoisuuksista on kaksi sormenjälkilukijaa. Takaosasta kameran alapuolelta löytyy perinteinen sormenjälkilukija, mutta myös laitteen etuosasta löytyy näytön alle piilotettu sormenjälkilukija. Kyseessä on samanlainen näytönalainen sormenjälkilukija kuin aikaisemmin arvioidussa Mate 20 Pro -puhelimessa. Huawei antaa siis kuluttajien päättää haluaako käyttää ainoastaan tutumpaa ja nopeampaa sormenjälkilukijaa, vaiko uudempaa sekä hieman hitaampaa uuteen teknologiaan perustuvaa sormenjälkilukijaa.

Puhelimessa näytön alla oleva optinen sormenjälkilukija tuntui toimivan hyvin, vaikka mikään kovin nopea se ei ole. Huonoin puoli ratkaisussa on se, että sormi täytyy laittaa juurikin näytöllä osoitettuun ympyrään, jotta lukitus aukeisi nopeasti. Testijakson aikana sormenjälkilukija tuotti myös monia kertoja päänvaivaa, sillä se ei tunnistanut sormenjälkeä joka tilanteessa. Ratkaisu tähän oli kuitenkin perinteisemmän sormenjälkilukijan käyttäminen tai vaihtoehtoisesti kasvojentunnistus.

Unboxing

Huawei Mate RS Porsche Design toimitetaan varsin tyylikkäässä, mutta kookkaassa myyntipakkauksessa. Paketista käy heti ilmi, että kyseessä on Porsche Design -tuote, sillä se lukee isolla pakkauksessa. Kyseessä on hieman erikoinen tuote, minkä ansiosta myös myyntipakkaus on sisällöltään hieman erikoinen.

Myyntipakkausta avatessa ensimmäisenä esille ilmestyy itse puhelin, jonka rinnalla on Porsche Design VIP-kortti, joka antaa oikeuden jonkinlaisiin alennuksiin. Myyntipakkauksen ensimmäisen kerroksen alapuolelta löytyy puhelimelle räätälöity nahkainen suojakuori, mustat USB-C-tyypin nappikuulokkeet, Huawein pikalataukseen kykenevä autolaturi sekä kaksi USB-C-tyypin liittimellä varusteltua kaapelia. Lisäksi paketissa on laturi (testilaiteessa Kiinan markkinoille sopiva), kuulokeliitinadapteri, pikakäyttöopas sekä SIM-korttiluukun avaustyökalu.

Mate RS Porsche Designin mukana toimitetaan siis normaalia enemmän tarvikkeita, mikä on myös oletettua tämän hintaluokan puhelimelta.

Yhteenveto

Huawei Mate RS Porsche Design on virkistävän erilainen puhelin, vaikka siinä on selvästi näkyvissä Huawein kädenjälki. Eritysesti Porsche Design -kustomointi tekee puhelimesta erikoisen ja tämän takia myös erityisen arvokkaan.

Henkilökohtaisien kokemuksien perusteella Huawei Mate RS Porsche Design on yksi tyylikkäimmistä Huawein valmistamista premium-tuotteista. Kyseessä on tällä hetkellä erityisen kyvykäs puhelin, joka tarjoaa loistavia ominaisuuksia sekä vaihtoehtoja. Jos siis Porsche Design -tuotteet kiinnostavat, niin tämä puhelin on varmasti yksi varteenotettavista vaihtoehdoista. Itse testijakson aikana tykästyin puhelimeen, sillä se on yksinkertaisesti hyvin erityinen ja poikkeuksellinen tuote.

Mate RS Porsche Design -puhelimen voi käydä tilaamassa Arlatecin verkkokaupasta. Halvempi 6 + 256 gigatavun versio maksaa 2049 euroa, kun taas 6 + 512 gigatavun versio maksaa 2618 euroa. Hinnat sisältävät ALV:n ja toimitusajaksi ilmoitetaan 2-5 vuorokautta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei