NokiaYleinen

Kuvissa harvinainen Nokia-puhelin tuntemattomalla käyttöjärjestelmällä

Nokia Kataya

Vaikka HMD Global vastaa nykypäivänä Nokia-puhelimien myymisestä ympäri maailmaa, niin vielä vuosia sitten Nokia-puhelimien tarina oli selvästi mielenkiintoisempi ja täynnä käännekohtia. Nokia luotti vahvasti Symbianiin, kehitti Meegon, vaihtoi yllättäen Windows Phoneen ja kehitti rinnalla Android-pohjaisia ratkaisuja sekä omia käyttöjärjestelmiä (mm. Meltemi).

Ebay-myynti-ilmoituksen ansiosta päästään jälleen katsomaan hieman menneisyyteen, sillä myyntiin on ilmestynyt erittäin harvinainen ”Nokia RM-842” -puhelin, jota kutsutaan myös nimellä ”Nokia Kataya”. Lisäksi julkaistut kuvat ja tiedot paljastavat puhelimen kehityksen tapahtuneen Suomessa, sillä laitteen takaosassa on maininta ”Designed in Oulu” ja puhelinta käynnistäessä näytölle ilmestyy teksti ”Tampere Powered”. Tämä tarkoittaa, että puhelimen kehitys on tapahtunut Oulussa ja käyttöjärjestelmää on kehitetty Tampereella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen tuntematonta käyttöjärjestelmää, ei ole aikaisemmin Nokia-puhelimissa nähty. Käyttöliittymässä on muun muassa vanhat iOS-tyyliset kuvakkeet ja valikot. Itse puhelin on varsin perinteikkäästi toteutettu. Etuosassa on näyttö, etukamera, kuuloke, Nokia-logo sekä erillinen kotipainike. Takaosassa on yksi kamera, LED-salama sekä Nokia-logo. Laitteen oikeassa kyljessä nähdään äänenvoimakkuuspainikkeet sekä mahdollisesti virtapainike.

Kuvat tarjoavat nyt pienen tuulahduksen Nokialla kehitteillä olleeseen käyttöjärjestelmään sekä puhelimeen, mutta paljoa ei kuitenkaan listaus kerro. Ebayssa prototyyppipuhelin on myynnissä reilulla 1300 eurolla.

Lähde: Ebay

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia