AndroidHMDMicrosoftNokiaWindows 10Yleinen

Laaja kuvavuoto paljastaa monia kehitteillä olleita Nokia-puhelimia – mukana myös salaperäinen huippuluokan Android-puhelin

Tänään nettiin on levinnyt monia kuvia Nokian sekä Microsoftin puhelimista, joita ei koskaan julkaistu. Microsoft ei koskaan onnistunut tekemään vaikutusta laajaan yleisöön omalla Windows Phone -käyttöjärjestelmällään, jonka takia yhtiö on joutunut lähes kokonaan lopettamaan oman puhelinliiketoimintansa.

Uusista kuvista näkyy useita kehitteillä olleita laitteita, joista olemme kuulleet jo aiemminkin. Mielenkiintoisin laite on varmasti Windows RT -käyttöjärjestelmään pohjautuva Lumia 2020 -tabletti, josta löytyy noin 8 tuuman näyttö. Uusissa kuvissa laite esiintyy vihreänä ja valkoisena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuotojen kohteeksi jo usean kuukauden ajan on joutunut Microsoftin kehittämä Lumia 650 XL -puhelin, jota ei koskaan julkaistu. Puhelinta huhuttiin julkaistavaksi yhdessä Lumia 650 -mallin kanssa, mutta sitä ei koskaan tapahtunut.

Nokian huhuttiin pitkään kehittelevän omia Android -puhelimia varasuunnitelmaksi, jos Windows Phone kokeilu epäonnistuisi. Nyt myös uusissa kuvissa esittäytyy Lumia 930 -puhelimen rinnalla Nokian kehittämä huippuluokan Android -puhelin, joka noudattelee pitkälti Lumia 930 -mallin muotoilua. Laitteesta ei tiedätä juuri mitään, mutta todennäköisesti sitä ei tulla enää julkaisemaan. Nokia on palaamassa matkapuhelinmarkkinoille HMD global Oy:n kanssa ensi vuonna.

Nettiin on vuotanut myös kuvia, joissa esiintyy monia jo julkaistuja Lumia -puhelimia sekä joitakin prototyyppejä. Kuvista voi erottaa ainakin puhelimet: Lumia 1020, Lumia 1520, Lumia 930, Lumia 900, Lumia 950 XL. Kuvissa on myös aiemmin vuotaneita laitteita, kuten: Lumia 2020, Lumia 650 XL. Kuvassa esiintyy myös julkistamaton Nokia X2 XL -puhelin, josta löytyy Android -käyttöjärjestelmä. On kuitenkin lähes varmaa, että mikään nyt vuotaneista laitteista ei saavu koskaan markkinoille.

Lähde: Baidu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android