LenovoYleinen

Kiinalainen Lenovo avasi ensimmäisen oman tehtaansa Euroopassa

Lenovon uusi tehdas Unkarissa.

Kiinalainen elektroniikkayritys Lenovo on tänään ilmoittanut virallisesti avanneensa ensimmäisen oman tehtaansa Euroopassa. Uusi tehdas sijaitsee Unkarin Ullossa, ja tehtaan ensisijaisena tarkoituksena on keskittyä palvelininfrastruktuurin, tallennusjärjestelmien ja huippuluokan PC-työasemien rakentamiseen, jotka ovat suunnattu Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan markkinoille.

Lenovon mukaan yhtiön kansainvälistä tuotantotoimintaa laajentava investointi tarjoaa merkittävää taloudellista potentiaalia sekä yksityiselle että julkiselle sektorille Unkarissa. Se lisää muun muassa tuotantokapasiteettia, lisää mahdollisuuksia yhteistyöhön paikallisten toimijoiden kanssa ja luo ennen kaikkea uusia työpaikkoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehdas työllistää jo yli 1000 kokopäiväistä työntekijää erilaisissa insinööri-, johto- ja operatiivisissa tehtävissä, mutta määrä jatkaa kasvuaan Lenovon mukaan tehtaan siirtyessä kohti täyttä kapasiteettiaan.  Lenovon mukaan ensimmäisen oman tehtaan avaaminen juuri Unkariin oli erityisesti vahvan infrastruktuurin, ammattitaitoisen työvoiman ja keskeisen sijainnin takia luonnollinen vaihtoehto.

”Unkarin tehtaamme virallisesti avattuamme olemme saavuttaneet merkittävän virstanpylvään maailmanlaajuisen tuotantoverkostomme optimoinnissa ja kehityksessä. Kun liiketoimintamme jatkaa kasvuaan ympäri maailmaa, tällä uskomattomalla uudella tehtaalla on keskeinen rooli suunnitelmissamme varmistaa tulevaisuuden menestys ja tuoda älykkäämpää teknologiaa kaikille Eurooppaan kestävämmin, nopeammin ja tehokkaammin”, kommentoi Lenovon johtaja ja EMEA-alueen johtaja Francois Bornibus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi tehdas on Unkarissa lähes 50 000 neliömetriä suuri kahdessa rakennuksessa ja kolmessa kerroksessa. Kyseessä on yksi suurimmista Lenovon tehtaista. Lenovon mukaan tuotantolinjalla voidaan tuottaa yli 1000 palvelinta ja 4000 työasemaa päivässä.

Uuteen tarkoitukseen rakennetussa tehtaassa on aurinkopaneeleja, joiden teho on 0,5 megawattia, josta riittää Lenovon mukaan energiaa pieneen kylään. Laitteiden rakentaminen paikallisesti vähentää myös tuotteiden rahtikilometrejä dramaattisesti, mikä tarjoaa tehokkaampia ja kestävämpiä kuljetusvaihtoehtoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lenovolla on globaalisti käytössä hybridivalmistusmalli, joten yhtiöllä on omia tehtaita, mutta samalla Lenovo käyttää sopimusvalmistajia. Lenovo on tunnettu erityisesti tietokoneistaan, mutta Lenovo on myös Motorola-älypuhelimien taustalla.

Lähde: Lenovon tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Lenovo