NothingYleinen

Nothing julkaisi kuvan: Tältä näyttää Nothing Phone (1) -puhelimen läpinäkyvä takaosa

Nothing Phone (1)

Nothing tulee julkistamaan 12. heinäkuuta yhtiön ensimmäisen älypuhelimen. Nothing on OnePlussan perustajajäsenen Carl Pein uusin yritys, joka julkisti jo lähes vuosi sitten Nothing Ear (1) -kuulokkeet. Tulevan puhelimen nimi on Nothing Phone (1), josta yhtiö on vihjaillut jo viime viikkoina useaan kertaan.

Tänään Nothing on paljastanut puhelimen takaosan muotoilun lähes kokonaisuudessaan. Takaosa puhelimesta on ollut puhelimen puhutuin asia, sillä Nothingin muotoilufilosofia on läpinäkyvyys, joka näkyy uutuuspuhelimen takaosassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvassa nähdään puhelimen takaosa, joka erottuu selvästi nykypäivän muistan puhelimista. Läpinäkyvän lasin alla on esillä suuri langattoman latauksen komponentti sekä toinen silmiinpistävä yksityiskohta on kaksoiskamera vasemmassa yläkulmassa. Lisäksi takaosassa on esillä hyvin puhelimen ruuvit sekä nähtävästi jonkinlaiset komponentit on piilotettu erilaisilla kuvioinnilla varusteltujen liuskojen alle.

Puhelimen alaosassa on esillä Nothing-logo sekä joitakin vaadittuja merkintöjä. Puhelimen mallinumero on kuvan perusteella A063. Kuvasta nähdään hyvin puhelimen puhdas alumiinikehys, jossa on antenneja varten tehtyjä muoviuria. Nothing Phone (1) -puhelimen oikeassa kyljessä on esillä virtapainike ja vasemmassa kyljessä on kaksi erillistä äänenvoimakkuuspainiketta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takaosassa on nähtävästi LED-nauha.

Mielenkiintoinen yksityiskohta puhelimen takaosassa on aikaisemmissa Nothingin paljastamissa kuvissa nähty kameran ja langattoman latauksen kelaa korostava valkoinen paksumpi nauha, joka on nähtävästi LED-valaistu. Nothingin aikaisemmin julkaistulla videolla nähdään kuinka puhelimen takaosa vilkkuu LED-valonauhan avulla juuri kyseisistä kohdista. Nähtävästi LED-valonauhan avulla pystytään helpommin näkemään ensimerkiksi ilmoitukset, jos puhelin on näyttö alaspäin pöydällä. Videon vilkkuvasta valosta voi katsoa artikkelin alapuolelta (kohta 8:04).

Aikaisemmin puhelimesta on vahvistettu jo joitakin yksityiskohtia. Nothing Phone (1) tulee saamaan muun muassa kierrätetystä alumiinista valmistetun kehyksen, läpinäkyvän takaosan sekä Qualcommin valmistaman Snapdragon-järjestelmäpiirin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Edellä mainittujen tietojen ohella Nothing on vahvistanut, ettei puhelin saa niin sanottua ”leukaa”. Tällä viitataan etupuolella näytön alareunaan, joka on useissa Android-puhelimissa selvästi suurempi kuin muut näytön kehykset. Nothing Phone (1) tulee saamaan myös Android-käyttöjärjestelmän sekä Nothing OS -käyttöliittymän.

Huhuissa Nothingin on kerrottu kohdistavan ensimmäisen puhelimensa noin 500 euron hintapisteeseen. Nothing on kertonut tekevänsä yhteistyötä muun muassa Qualcommin, Googlen ja Samsungin kanssa. Hintaluokan huomioon ottaen on hyvin mahdollista, että Nothing Phone (1) tulisi saamaan Qualcommin uuden Snapdragon 7 Gen 1 -järjestelmäpiirin. Lisäksi tuorein huhu on paljastanut puhelimen saavan jopa 45 watin tehoisen pikalatauksen.

Julkaisuun on vielä muutama viikko aikaa, mutta todennäköisesti Nothing tulee paljastamaan vielä ennen sitä paljon yksityiskohtia puhelimesta. Julkaisu tapahtuu siis 12. heinäkuuta ja Nothing Phone (1) on tulossa myyntiin myös Suomessa verkko-operaattori Elisan kautta.

Lähde: Nothing

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nothing